Peluang menjana pendapatan secara online.
Rakan niaga online diperlukan Segera
Disini kami ingin mengajak anda untuk membabitkan diri dalam suatu affiliate program yang mampu menjana pendapatan sehingga puluhan ribu ringgit setiap bulan hanya dengan menggunakan komputer dan internet sahaja. Yang terpenting anda akan dibimbing kearah itu bersama-sama dengan rakan-rakan yang lain. Modal terlalu kecil atau tiada langsung.

Episod Pengenalan

Belum mendaftar GDI lagi utk dapatkan domain anda sendiri?
Daftar Disini

Belum mendaftar autoresponder
Trafficwave
Daftar Disini
dan mulakan menjana pendapatan melalui internet
Sila hantarkan soalan anda melalui form yang disediakan (Klik Disini) atau hantar email ke mazelan.abas@gmail.com dan sertakan nama penuh untuk kami siarkan diruangan ini bagi tatapan semua, sebagai panduan untuk sahabat-sahabat yang lain.

Terima Kasih.
Mazelan Abas
http://tutorialgdi.ws

FORUM
Page | 1 | 2 |
Daripada: ManMohan
Tarikh:25.6.2006
Web promosi: http://website.ws/manmohan80


Hi Mazlan,
I actually have a question that I was hoping you could help me with. As this business is solely based on income through the 'renting' of a domain through GDI, this puts the target potential market only those who are actually interested in making a  website, be it for their businesses or for fun.
My question is, 
 
1. How do I approach this target market
2. This target is very specific and would not be able to cover many people.....or am I wrong in saying that.
 
Thanks,
Manmohan
Jawapan:

Thanks Manmohan for the question.

1. 1st, increase the awareness of beneficial of having website, 2nd show people on how easy to create website. 3rd. tell them on how easy to make money with GDI. Usually if I approaching prospect offline, i just bring my laptop, open up youtube, press several keywords such as "best affiliate program" or "make money from home", and show them exactly in front of the eyes that 90% internet marketer worldwide promoting GDI. Let them convince by visual proof. " seeing, believing". If we can create this concept in our own website then you will be on your way, also no need to do offline anymore.

2. The fact is everyday thousands and thousands new domain have been registered, where the gonna park their webfile?, then the answer is webhosting. Means the scenario of this business speak by itself.

3. Easiest approach just fully utilize the invite system that been given by GDI, the key success of using this method is, the approprate followup after someone open up your invitation, what kind of follow up email that suppose need to be used. That one need to do try and error and also keep track the yield of success rate. Then just use the highest yield.

Hope that I answered your question.
Mazelan

Daripada: Diana
Tarikh: 25.6.09

saya nak tanya , bagaimana after 7 day percubaan pertama gagal?
jd kita x perlu teruskan lg. maka bayaran pun tidak d kenakan. utk beli domain GDI saya x ada kredit kad?
mcm mana tu ?
Jawapan:
Terima kasih Diana.

7 hari percuma itu sebenarnya untuk kita memiliki website sendiri. Jika dengan webhosting yang lain, kita perlu bayar terus setahun bergantung kepada size ruangan server mereka yang ingin kita sewa. Setelah kita bayar setahun, kita perlu tunggu satu atau dua hari untuk mengaktifkan domain kita tersebut, selepas itu barulah kita boleh menghantar file kita ketapak server webhosting mereka, dan barulah website kita boleh di ekses oleh orang lain. Kebanyakkan webhosting yang lain tidak memberi tambahan program affiliate, maknanya jika kita mempromosikan webhosting tersebut tiada apa-apa upah yang diberikan. Tetapi di GDI, Diana tidak perlu membayar terus setahun, kita boleh membayar setiap bulan. Jika kita tidak mahu lagi website kita tu, kita boleh canselkan pada bila-bila masa sahaja. Satu lagi, kita tidak perlu tunggu satu atau dua hari untuk aktivatekan domain kita tersebut, GDI memberi 7 hari percuma dan serta merta kita boleh meng upload file website kita ke tapak server mereka, itu pun jika kita tahu membina website sendiri. (Saya telah siapkan di sini tutorial bagaimana membuat website sendiri secara percuma) Maka 7 hari percuma pasti tidak akan gagal untuk upload webiste kita tersebut. Dan tambahan sebagai penyewa tapak web di GDI, GDI memberi peluang mempromosikan tapak web mereka, dan jika ada penyewa mendaftar melalui Diana, maka Diana akan mendapat upah $1 setiap bulan sedalam 5 level selagi mereka menyewa tapak domain tersebut. Contohnya macam Yahoo, BMW, Ebay, mereka juga menyewa tapak domain di GDI, jadi jika selama mereka menyewa tapak domain tersebut, selagi itulah Diana akan mendapat upah dari GDI.

Diana boleh teruskan atau cancel pada bila-bila masa jika tidak mahu lagi menyewa tapak web di GDI hanya dengan menghantar email ke bahagian support mereka. Mengenai kredit card, Diana boleh menggunakan kredit atau debit kad, sama ada Diana punya sendiri atau pun orang yang membenarkan Diana menggunakannya.

Terima Kasih Diana
Mazelan
Daripada: Halim Hj Ahmad
Tarikh: 26.6.09

En. Lan, bagaimana GDI bayar komesen pada kita, mksud sy mrk pakai check apa ye? pastu kalau pakai check, bank kita tolak lg x? msh x brp clear lagi. Tq

Jawapan:
Terima kasih Halim, GDI bayar pakai cheque mereka sendiri melalui Well Fargo Bank, San Francisco, California. Tapi ingat jika kita dapat cheque darpada mereka, masukkan kedalam bank dimana kita buka akaun tersebut, sebab itu cheque luar negara, kalau Sdr Halim buka, contohnya akaun CIMB di cawangan Bandar Tun Razak, maka bank in kan cheque tersebut di situ, jgan di tempat lain. Penolakkan memang ada, postage bank ambil RM5 dan komisyen bergantung kepada amount yang kita masukkan. Biasanya ia mengambil masa 30 untuk clear up the cheque. Untuk kmosyen mingguan (Jika ada) ini hanya akan dibayar melalui PAY Pal sahaja, dan akan dibayar pada minggu berikutnya, bayaran bonus mingguan sangat cepat.

Disini saya sertakan contoh/sample cheque yang dikeluarkan oleh GDI


Terima Kasih
Mazelan

Nama: mat
Email Address: mohmatmad@gmail.com

Tajuk: was-was
Soalan dan Pandangan: adakah pendapatan ni halal 100%.saya tak nampak sumbernya.tolong jelaskan?
Jawapan:
Terima Kasih Sdr Mat,

Ia merupakan soalan yang baik. Pada pendapat saya ianya 200% halal InsyaAllah. Contohnya, saya menyewa kedai Pak Ali untuk membuka perniagaan Restoran makanan, dan disebabkan Pak Ali mempunyai lot kedai lain yang masih kosong, dia menawarkan kepada saya untuk mencari pelanggan yang lain, dan sekiranya ada yang menyewa lot kedainya itu disebabkan saya yang mempromosikannya, maka Pak Ali memberi upah yang telah dipersetujui terlebih dahulu, iaitu sebanyak 10% daripada sewanya akan diberikan kepada saya sebagai tanda penghargaan membantu mempromosikan kedainya. Dia juga berjanji akan memberikan 10% sedalam lima generasi kerana menghargai usaha saya yang mendapatkan orang pertama tersebut, kerana tanpa level pertama maka tidak akan wujud level kedua, ketiga, dan seterusnya. Ini merupakan satu upah dan penghargaan yang perlu dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak terlebih dahulu. Malah terdapat perjanjian yang ditandatangani menandakan persetujuan telah dimeteri. Oleh itu sebenarnya ianya bergantung kepada diri saya sendiri, saya boleh meneruskan perniagaan restoran saya seperti biasa kerana saya membayar sewanya setiap bulan dan Pak Ali tak boleh ganggu perniagaan saya kerana itu hak saya untuk berniaga apa sahaja yang tidak menyalahi undang2, disamping itu saya juga boleh mendapatkan wang sampingan dengan mempromosikan lot kedai Pak Ali yang lain. Maka saya tidak nampak mana-mana yang melanggar hukum Allah atau sunah rasulullah. GDI mempunyai sever yang sangat besar capacitynya, kita hanya menyewa 100Mb dan perlu memeterai perjanjian bertulis didalam ruangan 'Document' yang disediakan. Selagi kita tidak menanda tanganinya maka mereka tidak akan mengeluarkan apa2 komisyen kepada kita, kerana kita perlu menyetujui kesemua syarat yang ditetapkan terlebih dahulu jika ingin mempromosikan tapak web mereka yang lain. Ia bukan produk maya, sebenarnya jika kita menyewa 100Mb, ini bermakna suatu peratusan yang kecil didalam server mereka adalah milik kita, dan kita boleh melakukan apa sahaja dengan 100Mb tersebut. Kita boleh menjual nasi lemak didalam web kita, kita boleh menjual produk kesihatan, contohnya seperti saya, saya juga boleh mengiklankan kursus keusahawan internet seperti di SINI, saya juga bercadang 100Mb tadi untuk membuka warung cyber, menjual barangan bermutu untuk membantu usahawan di negara kita secara online, tetapi disamping itu saya juga boleh membuat website untuk mewar-warkan yang Pak Ali masih mempunyai lot kedai yang kosong utk disewakan, jadi jika ada yang menyewanya saya akan mendapat upah dari Pak Ali. InsyaAllah ianya halal. Rajin kerja ada hasil, kalau tak buat tidak ada hasil, walau berapa puluh peratus sekali pun Pak Ali nak bagi, ia tidak akan berhasil.

Terima Kasih Sdr. Mat, semoga saya mampu menjawab soalan saudara.
Mazelan
Nama: Halimatul Bt Mohd Ariff
Tarikh:28.6.2009

Tajuk: Pulangan
Soalan dan Pandangan: En, adakah berbaloi saya buat gdii ni, cuma nk mintk nasihat je? lagi satu dah ramai ke yg kaya buat gdi ni? macamana en buat awal2 dulu? saje je nak dapatkn panduan, supaya saya pun boleh ikut sekali. Satu lagi berapa enck dapt dgn buat ni, boleh share...............
Terima kasih Pn Halimah,

InsyaAllah berbaloi. Ramai ke yang dah kaya, jawapannya saya tak tahu.
Bagaimana saya buat peringkat awal, saya fahamkan dulu apa itu gdi, dan seterusnya buat promosi dengan apa juga cara yang saya tahu. 1001 cara, contohnya pada peringkat awal, setiap hari dan setiap malam saya akan tidur lewat semata2 nak cari email add dan hantar melalui 100 invite dalam member area, tak pernah miss, setiap hari selama beberapa bulan, tak kira samada email dalam negara atau luar negara, semua saya sapu, tak kira ada orang join atau tidak, spam2 dulu dah macam makanan, tiap2 hari spam (tapi ini jangan ikut, nanti akaun puan kena block dgn GDI), kalau setakat kena maki dalam email merupakan perkara biasa dalam hidup saya, tetapi selepas itu belajar promosi secara berhemah dan kalau saya jumpa sesiapa pun saya akan cerita pasal GDI, GDI, GDI, GDI, dekat mana sekali pun saya akan cakap pasal GDI. Kalau setakat kawan2 tanya "Berapa engkau dapat sekarang?" Saya cakap "Zero"
, "Buat lah dulu nanti dah dpt banyak jumpa saya", kalau mereka kata "NO" saya hanya kata "NEXT", saya tak pernah kesah dengan orang berpandangan -ve, sebab saya yakin ditangan saya adalah EMAS tulin, saya berpegang pada prinsip "I don't give a DAMN to -ve people, because still millions and millions of +ve people around you, my jobs is to find them, that all, and I will do it WITH YOU or WITHOUT YOU". Kenapa saya begitu yakin pada GDI ni, pasal saya sendiri pernah study, pada awal tahun lepas saya pernah, bila saya buka youtube dan tekan kekunci "best affiliate program", saya buka 320 video, 83.3% video tersebut promote GDI, dan selebihnya promote berbagai-bagai lagi termasuk forex, clickbank,adsense,vemma, ppc, viral, dll. Saya berpindah pula ke metacafe dan daily motion, jawpannya sama, maka mula ingin tahu siapa tu GDI, siapa taukeh dia, dimana pejabat dia, dan saya terkejut, bila mengetahui yang gdi sudah pun beroperasi semenjak 1999, saya mula terfikir kalau dah lama tetapi semakin ramai yang mempromosikannya, ini bermakna kompani tersebut adalah kompani yang baik. Setelah itu barulah saya buat keputusan menyertai GDI, dan selepas itu saya tak akan menoleh kebelakang lagi. Saya tak akan kira apa orang kata, saya jalan terus.

Berapa saya dapat? adalah sikit puan, cukup untuk makan. Tapi saya berharap puan jangan risau berapa saya dapat, kerana saya risau berapa puan dapat. Dan satu lagi saya pesan kalau puan menyertai GDI ni kerana nak kaya cepat, elok jangan sertai, puan kena cari program lain kerana ini bukan program cepat kaya, ini program lambat kaya. Tetapi jika puan menyertai GDI kerana ingin memiliki website, ingin mempelajari bagaimana membina website, mempromosikan website, bagaimana mendapatkan follower atau subscribers, bagaimana membuat email marketing, then puan berada ditempat yang betul.
Selamat datang ke GDI
Nama:"Mohd Fairus Yaacob" 
Email: <fay_345@yahoo.com>
Tarikh:29.6.2009

salam,
saya berminat tapi saya tak de product atau service yang nak dijual?plus  kemahiran ICT terhad. ada bayaran ke kalau nak set up sistem marketing tu? mustahil freekan? mesti ada monthly fee kalau nak publish kannn.
thanks.....

Jawapan:

W'salam Fairus,
Sementara tiada produk, kita boleh jadikan GDI itu sebagai produknya, gunakan website kita tu untuk promosikan GDI. Tentang kemahiran ICT tu Fairus tiada pilihan lain, kena lah belajar sendiri. Saya telah siapkan video untuk mempelajari langkah demi langkah bagaimana membina website sendiri dan juga cara mempromosikannya. Tutorialnya dalam bentuk video, sila perhatikan satu persatu. Pelajari di dalam website ini http://tutorialgdi.ws/AutoMLMAnda.html , tetapi bila mula ingin mendaftar domain website 7 hari percuma, Fairus jangan gunakan link pendaftaran didalam website itu, itu link saya, Fairuz kena gunakan link orang yang mengajak Fairuz kedalam GDI ini, dalam kes Fairuz adalah Dazarul. Gunakan link dia untuk daftar GDI. Manakala untuk set-upkan marketing sistem yang lengkap, kita perlu ada autoresponder (juga gunakan link Dazarul untuk mendaftar jika berminat), dan selepas itu boleh minta bantuan dia untuk setupkan sistem marketing tersebut. Untuk set upkan tu FREE sahaja, tapi untuk GDI dan Autoresponder-Aweber kena bayar setiap bulan.  Jika masih menghadapi masalah untuk setup, bolehlah hubungi saya, insyaAllah saya akan tolong setupkan.

Nama: khaizol
Email Address: ckhaizol@yahoo.com.my
Tarikh: 30.6.2009

Tajuk: gdi website
Soalan dan Pandangan: saya dah mendaftar dalam gdi tp rasanya dah nak gila dah saya membaca cara nak bina website dah puas da klik sana sini,dah ouas tngk video tp tak berjaya jugok
Jawapan:

Terima kasih khaizol

Ada beberapa cadangan, sekiranya khaizol berminat, saya ada membuat kursus keusahawan Internet selama dua hari di Petaling Jaya, masa Khaizol sendiri yang tetapkan. Perkara yang diajar adalah 1) Cara membina website 2) Cara mempromosikan website. Selepas kursus biasanya peserta akan boleh membuat website sendiri, dan dah tak payah upah orang lain utk buat website. (Klik disini) jika berminat bolehlah hubungi saya


Kedua, saya sangat menekankan supaya sesiapa sahaja didalam GDI ini, atau apa jua pembabitan peniagaan internet, belilah satu earphone+mic untuk mudah menghubungi upline secara terus melalui talipon yahoo messenger atau phone skype. Ianya FREE tanpa modal. Saya tak mahu sahabat2 semua habis duit talipon kerana menalipon saya, kerana berniaga belum dapat untung, duit dah habis bayar bil talipon. Gunakan kemudahan percuma ini. Hubungi kami dengan talipon percuma tersebut, insyaAllah kami akan bantu mana yang terdaya. Ambil ym dan skype saya di sini, Pada khaizol, jika masih menghadapi masalah, ada masa yang sesuai sila hubungi upline anda atau saya, dan saya cuba bantu secara online, free saje.

Nama: Jeffri
Email Address: nur_alyn98@yahoo.com.sg
Tarikh: 30.6.2009

Tajuk: Kerja di singapura boleh buat ke
Soalan dan Pandangan: Saya ni ingin sangat nak join tapi agak takut cos tak de penagalaman dalam bisnes ini. Lagipun saya kerja dekat singapura. Bolehkah saya buat dari singapura
Jawapan:

Terima Kasih Jeffri.
Jawapannya boleh. GDI merupakan kompani antarabangsa, sebab pembayaran tapak domain yang $10 setiap bulan tu melalui debit/credit card atau paypal. Kita terima komisyen dari GDI hasil dari program affiliate mereka melalui cheque atau paypal, jadi sapa2 diseluruh dunia boleh melakukannya. Seperti saya, downline saya berterabur diseluruh dunia, ada yang dari Australia, ada yang dari USA, ada yang dari Bosnia, Jepun, dari negara yang saya sendiri tak pernah dengar pun ada. Ini saya bagi contoh testimonial penggiat GDI dari singapura, klik disini.
Bila Jeffri sudah menyertai GDI, nanti anda akan diberikan website member area, atau seperti bisnes control panel, kita boleh beroperasi dari mana jua pelusuk dunia asalkan ada line internet.
Nama: Ab.ghafor Hj.mashuri
Email Address: abdulghafor@ymail.com
Date:1.7.2009

Tajuk: Jutaan Terima Kasih Sdr.Mazelan
Soalan dan Pandangan: Semuga Allah swt. yang dpt membalasnya, saya doakan sdr.di
lempahkan rezki yg berterusan dan diberi kesejahteraan/
keberkatan.Ilmu/tip-tip yg sdr.beri sangat berguna buat saya.Sdr.adalah sifu yg hebat buat saya...Tq
Salam Sdr Abd. Ghafor
Segala puji2an bagi Allah. Yang baik dari Dia dan yang buruk dari saya dan kelemahan saya. Semoga kita semua diberikan berkat atas kegala usaha yang baik dan dijauhkan dari usaha yang tak baik. Terima kasih kerana doa tuan. Amin.
Nama: Aridz
Email Address: aridz@yahoo,com
Date: 1.7.2009
Web promosi: http://aridztech.com/gdi/

Tajuk: Phobia masyarakat ke atas internet business
Soalan dan Pandangan: Apakah pandangan En Mazelan tentang masyarakat kita yang masih lagi dengan kephobian kepada internet business? Antara contohnya, pembayaran menggunakan kad kredit. Ramai lagi yang masih bertanya, selamatkah? tak tipukah? Apakah ulasan En Mazelan kepada golongan phobia ini. Terima kasih.
.
Jawapan:
Terima kasih Sifu Aridz kerana bertanya.
Pandangan saya masyarakat negara kita memang masih lagi terkenang zaman pelaburan internet, seperti ABFund, EAIndex, Fical dan macam2 lagi yang menakutkan, dan masih ada lagi yang menerima penangan pelaburan seperti ini sehingga kehari ini. Tapi jangan lupa walau pun ada yang dah kena berkali-kali, perkataan tersebut menunjukkan yang orang kita tak kenal erti jemu untuk mencari sesuatu yang berguna dan mendatangkan hasil melalui internet. Kita buang kesilapan -ve mereka, dan kita bantu kembangkan sifat +ve yang mereka ada. Sebab itu saya sangat menekankan jangan ajak sesiapa pun menyertai GDI pada peringkat awal, tetapi bantu mereka untuk mengembangkan perniagaan online mereka. Mereka tidak mahu hampir ataupun sebahagian besar sudah pun ada perniagaan online mereka sendiri, jadi bantuan kepada mereka merupakan perkara yang amat berharga. Terangkan yang jika kita ingin membuat perniagaan online, untuk hukum kejayaan online bisnes, memiliki website jatuh kepada hukum wajib ada. Tetapi ia hanya kunci kejayaan, selepas pintu dah dibuka, tahu membina website sendiri seumpama berlari ke puncak kejayaan. Orang boleh pilih berlari, berjalan, mengesut, merangkak dan sebagainya. Terpulang kepada setiap individu. Tunjukkan kepada orang yang ingin kita bantu bahawa membina website bukan perkara yang susah jika ingin belajar, yang susah kalau tak mahu belajar.

Dan sekiranya mereka sudah tahu membina website barulah kita beri pilihan samada, free hosting, atau webhosting yang murah atau webhosting dari GDI serta kelebihan dan kekurangan setiap cadangan tersebut. Pelajaran, bantuan, penerangan dan keiklasan pasti akan dapat mengubah serba sedikit paradigm masyarakat terhadap internet. Internet merupakan salah satu saluran terbaik untuk kita menakluki dunia, tidak kira samada perniagaan, pelajaran, perkongsian maklumat atau persahabatan. Dan saya yakin semua orang akan setuju dengan pendapat ini. Oleh itu gunakannya untuk mengubah minda -ve kepada +ve. Saya jarang mengajak orang menyertai GDI, tetapi 'ada sikit2' bantu mereka untuk mengembangkan perniagaan mereka secara online, ada yang mempunyai perniagaan vemma, uptrend, adsense, ceramik, auction, properties, makanan segera, insurance, pizza, dan pastinya mereka memerlukan website, disitu saya akan mencelah dan membantu mana yang termampu, InsyaAllah. Saya akan terangkan kepentingan memiliki, membina dan mengubah suai website satu kemestian, bukan lagi keperluan, untuk berjaya didalam bidang onlien bisnes, dan GDI hanya merupakan pilihan untuk mereka meletakkan webhosting mereka.

Untuk yang fobia bagi kredit kad, tak perlu susah, gunakan debit kad, dan kita tidak akan tersangkut dengan hutang kredit kad lagi. Debit kad mudah, ada duit boleh guna, tak ada duit, kena cari duit laa... dan satu lagi jika mereka dah faham keperluan perniagaan, mereka tahu yang orang diseluruh dunia mudah untuk membuat pembelian antara negara yang berasingan hanya menggunakan kredit card, paypal pun link dengan kredit card, pembayaran webhosting, pembelian buku-buku, membelian barangan dari luar negara, dan jika kita ingin menerima pembayaran dari orang lain yg ingin membeli barangan kita, ianya jauh lebih mudah dengan kredit/debit card, selepas mereka tahu pentingnya kredit/debit kad, InsyaAllah, mereka akan usahakan. Yang penting kita sepatutnya berusaha lebih keras untuk menerangkan kepada mereka tentang keperluan onlien bisnes. Apply debit kad sekarang agak mudah. Kebanyakkan bank ada mengeluarkan debit kad.

Terima kasih sifu Aridz
.
From: Che Hasnah
Email:"Che Hasnah" <chehasnah01@yahoo.com>
Forwarded by : Dazarul
Web Promosi: http://website4free.ws


Maklumat yang En.Dazarul beri nampak mudah tapi ilmu internet saya zero saya tak yakin saya boleh buat.Saya cuma seorang suri rumah. Adakah saya boleh berjaya?.Saya ada membaca buku-buku tentang perniagaan MLM melalui internet, tapi masih tak boleh  faham dan nampak sukar untuk lakukan.Sebelum ni saya pernah buat MLM ,upline janji nak ajar dan bimbing sampai berjaya tapi janji kosong saja.
.
Jawapan:

Terima kasih Che Hasnah,
Ilmu pengetahuan zero bukan satu masalah, dan saya berbangga Che Hassan, jujur dan telus, dalam dunia internet sekarang untuk kita belajar amat mudah, dua buah perpustakaan yang besar telah pun berada didalam rumah kita, perpustakaan google dan youtube. Apa saja soalan Che boleh bertanyakan disitu untk mendapatkan jawapannya. Walau bagaimana pun kita perlu memahami Bahasa Inngeris. Cara mudah untuk mempelajari bahasa inggeris, pertama gunakan kamus online di http://kamus.net dan jika tidak tahu menyebutnya gunakan http://howjsay.com
Jadi sekarang tidak timbul suri rumah lagi, yang ada hanyalah samada mahu belajar atau tidak, itu sahaja.

Penentuan dalam sesuatu kejayaan, tidak kira apa jua perniagaan samada online atau comersial, adalah attitude. Attitude seperti mahu belajar, focus, sering memperbaiki diri, azam yang kuat dan tak kenal erti jemu akan jadi penentu kejayaan. Saya setuju dengan Che Hasnah, perniagaan online is "Simple but not easy". Sebab itu upline yang baik (seperti En. Dazarul) akan dapat membantu perkembangan kita dengan lebih cepat didalam dunia internet marketing. Jangan hiraukan pasal income dahulu, tetapi risau bagaimana sentiasa mempunyai kemahuan untuk belajar, bak kata pepatah "Jika kita sebuk memenuhkan kepala, kita akan kenyang, jika kita sebuk memenuhkan perut kita akan lapar".

Untuk berjaya dalam dunia internet marketing kita perlu mempunyai kuasa penuh terhadap website kita, kita boleh ubah, kita boleh reka, kita boleh masukkan idea kita, kita boleh cuba muka surat baru, dan lihat hasilnya, tetapi untuk belajar membuat website sahaja, kalau masuk universiti, ambil masa sekurang2nya 2 tahun setengah untuk diploma, itu belum degree lagi, itu lagi belajar dengan pensyarah, berbayar, kena duduk asrama, tinggal mak bapak, itu pun masih ada yang datang kursus dengan saya buat website, jadi memang patutlah CHe Hassan berasa pening nak belajar ilmu internet marketing ini, semang sepatutnya pening. Hendak2 kena belajar sorang2, naik miong kepala dibuatnya. Saya pun melalui zaman yang sama, nak belajar buat website macam orang gile, tak tahu itu dan tak tahu ini, nak tanya tiada tempat mengadu, cangkung atas kerusi sorang-sorang bila tak tahu nak meneruskan pembelajaran dirumah. Tapi berkat ketabahan, sesiapa sahaja yang mempunyai sifat tabah, pasti Allah bagi ilmu, asalkan jangan putus asa. Jadi sekarang saya sudah boleh buat website sikit-sikit, nak kata pandai tak, tapi kalau nak bagi keluar website saya yang lintang pukang dalam internet dah boleh jugak dah. Sekarang ini ia agak lebih mudah Che Hasnah ada saya, ada Dazarul, dan ramai lagi orang2 yang hebat didalam group kita ini yang sedia membantu walau pun Che Hasnah tidak berada dalam kumpulan mereka. Cuma nasihat saya untuk saya dan semua, jangan malu bertanya, buka mulut dan kita tahu samada kita kena jackpot atau tidak.

Kalau kita berusaha kita akan tahu samada gagal atau berjaya, kalau kita tidak berusaha, untuk berangan menjadi gagal sekali pun kita tidak layak dan orang yang berjaya itu lebih banyak gagal dari orang yang tidak berjaya. If you don't like the result just change the approch.

Terima Kasih Che Hasnah.
.
Nama: zulkifli ahmad
Email Address: ctzul59@yahoo.com
Date:2.7.2009

Tajuk: website
Soalan dan Pandangan: Bagaimana cara untuk membuat copy website saudara kiranya saya belum register aotoresponder kerana saya belum lagi mempromosi barang untuk dijual.adakah hanya perlu menukar username saudara pada username saya sahaja di link location tutorial?

.
Jawapan:
Terima kasih Sdr Zul,
Saudara boleh copy website saya walau pun belum mendaftar autoresponder , kerana tidak seperti GDI, program affiliate autoresponder boleh kita daftar secara berasingan, dan jika ada sesiapa yang mendaftar melalui link affiliate saudara, maka saudara akan mendapat 30% dari sewa bulanan mereka selama mana mereka menggunakan autoresponder itu. Untuk pendaftaran percuma program affiliate aweber Sdr boleh klik disini.
.
Nama: zulkili hasan
Email Address: zulrealtime@gmail.com
Tajuk: GDI sumber pendapatan tetap anda
Soalan dan Pandangan: Salam Sejahtera,
Date:2.7.2009

Dalam usaha mencari kebebasan kewangan, kita tidak putus-putus  mencari jalan terbaik untuk menuju ke arah itu. Banyak peluang sering muncul sebut sahaja MLM, Clickbank, Adsense, e-Book, Insurans, Wasiat dan pelbagai lagi perniagaan konvensional.

Ramai yang telah berjaya, tetapi lebih ramai yang kecundang. Jadi apakah tindakan anda seterusnya? Terus mencari peluang bukan. TAHNIAH. Kami hanya mencari orang yang mencari. Dengan izinNya insyaAllah, pencarian anda akan berakhir di sini, dengan Formula Pencen Tetap yang mampu anda kuasai.,

Ribuan rakyat Malaysia yang telah berjaya dengan Formula Pencen Tetap ini. Manakan tidak, program hebat ini telah bermula sejak tahun 1999 lagi. Selepas satu dekad, program ini masih lagi bertahan dan semakin hebat malah telah melahirkan ramai Jutawan Internet. Rakyat Malaysia juga tidak terkecuali. Mereka ini adalah di antara ribuan yang telah berjaya dengan Formula Pencen Tetap

Hanya USD10@Rm35.00 anda mampu menjana USD 110,000 secara automatik setiap bulan hanya dari rumah.Formula rahsia yang lumayan bakal terbongkar sebentar lagi.!!!!!!!!!

klik:
http://www.pencentetap.com/zulrealtime
http://www.dreamzulkifli.ws
.
Nama: Hasnah Hamzah
Email Address: takaitechnology@gmail.com
Date: 2.7.2009

Tajuk: Tak Pandai Menulis Dalam Bahasa Ingeris
Soalan dan Pandangan: Salam En Mazelan, saya Hasnah belum lagi menyertai GDI, saya jumpa web En.dari email En.mhd yusof abd ghoni. Saya berminat ngan GDI ini, skrg tgh survey dan tgk video2 En. Saya akan menyertai dalam masa terdekat ini setelah saya benar2 faham prosesnya.Saya ada banyak list email dari luar Negara, masalahnya sekarang kalau saya invite diorg join GDI, saya tak tau nak follow up balik coz sy x pandai menulis dlm BI.Saya rasa macam terbatas.

Terima Kasih

.
Jawapan:

Terima Kasih Hasnah,
Hebat jika Hasnah ada memiliki banyak email luar negera, hanya gunakan "invite" dari GDI tersebut, dan selebihnya Hasnah jangan susah hati kerana semuanya akan diuruskan oleh GDI termasuk autoresponder dan email follow up, seolah2 datang daripada Hasnah, jika benar2 tak faham, jangan risau, mintalah tolong dengan sesiapa juga yang ada beri email disini atau boleh terus hubungi saya untuk bantuan.

Terima Kasih
Mazelan
.
Nama: Burhanuddin Abu Bakar
Email Address: bobheroku@yahoo.com.my
Date: 5.7.2009

T.Kasih en. Mazlan Abas kerana tak jemu2 hantar email kpd saya. Saya agak berminat cuma saya tak  tahu mcmana nak mulakan dan seterusnya serta kurang tahu pasal IT ni. Insyaallah satu hari nanti saya akan join sbb saya nampak ia mmg boleh buat duit cuma saya masih tak tahu caranya dan bagaimana perjanannya. tq

.
Jawapan:
Tak mengapa, jangan tergesa-gesa, tetapi dalam masa yang sama tuan boleh belajar dari website saya tu http://tutorialgdi.ws/AutoMLMAnda.html percuma sahaja, dan sekiranya tuan ingin dapatkan hosting percuma untuk belajar buat website, hanya cari di google dengan keyword "free hosting", insyaAllah tuan akan dapat hosting percuma. Dan selebihnya tuan bolehlah tengok di web saya tadi, mudah2an ada yang boleh dipelajari. Mana yang baik ambil, mana yang tak baik tinggalkan saja.

Terima Kasih

.
Nama: jauhari md som
Email Address: clickngain.jbm@gmail.com
Date: 5.7.2009
Web promosi: http://freedom.ws/jauharims

salam. saya dah sampai step 3, dah install aweber, nvu dan filezilla. sebelum saya pergi lebih jauh, nak tnya, apakah URL saya utk affiliate nanti, adakah http://www.my.ms/jauharims atau facebook? twitter? myspace? atau blogspot yang saya ada. tq. contohnya, aweber ada affiliate, jadi nak guna URL mana.

.
Jawapan:
T.Kasih tuan,
jawapanya betul, tuan boleh mendapat  3 website url sendiri, iaitu website.ws/jauharims , freedom.ws/jauharims  dan my.ws/jauharims , dan sekiranya tuan ingin menukar-nukar page yang mana satu yang tuan sukai untuk setiap satu link url tadi, tuan bolehlah memasuki member area dan klik di replicated website, disitu tuan oleh pilih page yang mana satu yang paling disukai, ada banyak pilihan.

Untuk aweber pula, kita boleh mendaftar secara percuma program affiliate mereka walau pun kita tidak mengambil service autoresponder mereka, lihat di http://tutorialgdi.ws/gdi.html cara bagaimana untuk mendaftar affiliate aweber. Selepas itu kita akan mendapat 6 nombor sebagai no affiliate kita. Jadi link promosi untuk affiliate kita adalaha seperti contoh berikut  http://www.aweber.com/?315867

Terima Kasih
.
Nama: mhd yusof
Email Address: mhdyusof.abdghoni@gmail.com
Date: 5.7.2009
Web promosi: http://www.easybizz.ws/kisahbenar.html dan http://www.easybizz.ws/10bucks.html
Tajuk: Salam Tuan,

Buah cempedak di luar pagar
   Hulur galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
   Kalau salah tegur2kan

Tuan,
Tolong berikan saya satu daily assignment @ rutin yg saya kena buat tiap2 hari untuk mengumpulkan 10,000
list percuma dari laman social networking seperti Facebook,
tagged, friendster, myspace dan seumpamanya.

Saya cemburu tengok cara tuan leverage dari laman2 ni, namun apakan daya. Saya melihat saja khazanah ini terbazir begitu saja dek dangkalnya ilmu.

Harap sudi.


Salam

mhdyusof.abdghoni@gmail.com
www.easybizz.ws/kisahbenar.html
www.easybizz.ws/10bucks.html.

.
Jawapan:

W'salam, subhanallah, The Great Mhd Yusof is here. Malu saya nak beri pandangan pada orang hebat seperti tuan. Sebelum saya memberi pandangan yang tak seberapa ini untuk berkongsi, saya ingin mengucapkan Tahniah kepada tuan kerana menggegarkan GDI didalam leader board walaupun tuan baru berada disini lebih kurang 2 minggu sahaja, seingatan saya belum ada sesiapa dari malaysia yang berjaya mendapat $800 dalam seminggu melalui bonus mingguan, tahniah sekali lagi. Beberapa upline saya dari US send email tanya siapa Mhd Yusof, i just said that the new gaint is emerge from the east, he will invade the west.

Mengenai soalan tuan, satu perkara yang saya kerap lakukan dan mendapat banyak subscriber, adalah dengan sering menghantar video ke youtube, disini saya berikan salah satu contoh video youtube saya, tak cantik mana pun, http://www.youtube.com/watch?v=PWX4We4nJF0 tetapi cuba lihat pada views terdapat lebih kurang 17,552 views, daripada situ sahaja saya mendapat lebih 8,000 subscribers.

Tuan boleh bayangkan jika kita upload new video setiap minggu, maka subscribers tidak akan putus-putus, dan selebihnya biar followup email dari autoresponder mengambil alih untuk mempromosikan apa sahaja perniagaan kita. Dan satu lagi kelebihan youtube video ini ialah kita boleh share dengan mudah ke beberapa sosial marketing, kerana didalam youtube itu sendiri ada kemudahan sharing video. Jika kita boleh membuat video yang bagus setiap minggu, sekurang2nya satu video, atau video yang ada kita edit menggunakan window movie maker, ia akan dikira video baru oleh youtube dan boleh di upload semula untuk mendapat kelebihan "Newest". Youtube merupakan sumber paling besar utk mendapat subscribers dengan mudah. Kandungan video tu bergantung kepada kreativiti masing-masing, tetapi saya rasa dengan mengajak orang subscribe ke dalam mailing list kita jauh lebih berkesan daripada mengajak orang terus ke GDI, kerana kita boleh motivate, promote berkali-kali-kali-kali.

Jadi dengan satu video kita boleh pasang lukah di youtube dan serentak di facebook, twitter, myspace dll. Untuk menambah teman di facebook, kalau rajin boleh add setiap hari, tapi jangan terlebih had, nanti jadi macam saya, dah 2 account kena block, penat buat kerja sahaja, tetapi jauh lebih mudah dengan menyumbat seberapa banyak email didalam invite friends, kalau sesiapa ada email yang banyak boleh gunakan invite friend tersebut, setakat ni tak pernah kena ban lagi la.

Jadi cara yang mudah upload video seminggu sekali beserta dengan link kita diruang discripton.

Semoga ada kebaikan didalam pandangan tersebut, dan terima kasih sekali lagi kerana tuan sudi singgah di ruangan ini.

Terima Kasih
Mazelan
.
Nama: Mdfaizal99
Email Address: mdfaizal99@gmail.com
Date: 5.7.2009
Tajuk: Adakah Boleh Sekiranya Kita Bukak Akaun GDI  Untuk 2 Tapak Satu Nama Satu Email?

Soalan dan Pandangan
: Assalammualaikum saudara Mazelan, pertama kali saya ckup berterima kasih dan bersyukur kerana diberi peluang secara percuma dalam membina tapak perniagaan seperti ini.disini saya ada soalan,(1-Adakah boleh sekiranya satu nama satu email membuka 2 affliate sekali gus dan bagaimana caranya?Kawan serumah saya ada membuat 2 affiliate,satu domain affliate telah aktif dan satu lagi belum daftar GDI tapi dah ada domain affliate.Affliate yg pertama sudah siap dengan file2 yg telah di download dan siap semuanya, tapi semasa hendak setting file zilla untuk affliate yg ke 2 ianya gagal..,penyata yg di terima didalam file zilla(side manager)mngatakan error, sebab penyata sudahpun ada hak milik affliate lain iaitu affliate dia sendiri yg pertama sekali.Adakah failzilla didalam satu kmputer tidak boleh di kongsi ? Kalau boleh bagaimana kah caranya? Sekarang ni saya dahpun daftar affliate mggunakan kmputer kawan saya ni tapi lain2 email,yang saya takut adalah nak setti!
 ng filezilla,sebab kawan saya telah cuba banyak kali tapi tak boleh,kiranya saya rasa saya paun tak boleh setting filezilla tersebut sebab dah berdaftar atas nama dan email domain pertama yg kawan saya punya.Apa pandangan saudara ?

.
Jawapan:
Terima kasih tuan kerana bertanya, satu nama dan satu email tidak boleh buka dua affiliate, tetapi boleh lebih drp satu domain. Jika GDI tahu satu email buka dua nama ia menjadi satu kesalahan. Manakala jika gagal untuk setting di file zilla, itu kerana samada kita belum tukar basic hosting didalam member area (hanya double klik di nama website kita dibahagian "registered domain" bawah sekali diatas logo ebay) atau didalam file zilla kita perlu buka site baru, hanya pergi ke file, site manager, new site, isi kesemua yang diperlukan, dan connect. Dalam satu filla zilla kita boleh setting banyak username.

Jika masih ada masalah, add saya didalam ym atau skype dan hubungi saya, dapatkan contact saya di http://tutorialgdi.ws/bantuan.html saya akan bantu mana yang boleh.

Terima Kasih.
Mazelan
.
Nama: Erida
Email Address: adda_1982@yahoo.com

Tajuk: prospek
Soalan dan Pandangan: Selamat petang, sy nak tny mcm mana cara nak cari jaringan nama email dgn byk dan cepat? setiap hari.
perlu bantuan. Terima kasih.

.
Jawapan:

Terima kasih Erida, dulu saya sukar pakai yahoogroup, register banyak2 yahoo group dekat sampai empat lima ratus, memang banyakla kita akan dapat email add. Ada yang banyak dalam "To" atau "cc", tapi kena tahu jugak skill register yahoogroup ni, disamping kita boleh iklankan produk kita dalam yahoogroup ni, kita juga boleh dapatkan banyak email dari situ. Tapi elok mana2 email yang sudah kita hantar simpan dalam excel dan sort supaya tidak terhantar 2x, nanti orang report spam pulak, lagi payah. Kalau tak salah setiap orang saya dah hantar email video bagaimana nak register kedalam yahoogroup, sila rujuk.

Terima Kasih

.
Nama: Nik Hassan Nik Ismail
Email Address: peacefulmalaysia@yahoo.com
Tajuk: Miliki Website Sendiri
5.7.2009

Soalan dan Pandangan: Saya telahpun berdaftar dengan GDI dan belum membuat sebarang promosi lagi kepada mana-mana kawan atau prospek.

Soalan saya:
Jika saya tidak memiliki website sendiri seperti yang tuan tekankan itu (belajar membuat website melalui kelas turtorial yang tuan cadangkan itu)tetapi sebaliknya promote website yang disediakan oleh GDI sahaja, adakah ia ok ataupun sebaliknya. Saya cuba juga ikuti tutorial percuma tn melalui email yang dipanjangkan kepada saya untuk membuat website sendiri tetapi bila klik sana klik,  sini tak berapa nak boleh buat.

Saya kena akui saya main komputer ni cuma pandai aplikasi biasa sahaja termasuklah surf internet pun aplikasi biasa-biasa sahaja.

Minta tolong pandu dan coach saya sikit tn berhubung dengan kaedah yang paling mudah untuk buat biz affiliate GDI ni.

Terima kasih.
PakNik

.
Jawapan:
Terima kasih PakNik

Boleh , gunakan replicated website tuan seperti freedom.ws/useranda atau my.ws/usernameanda atau website.ws/usernameanda, itu pun sudah boleh untuk dibuat promosi. Pasal membuat website, kalau kita tidak faham dan susah, memang sifat dia macam tu, sebab saya dulu pun memang macam tu pada peringkat awal. Pening sana sini, lagi belajar sorang-sorang bukan ada latar belakar IT pun.

Untuk membuat apa jua perniagaan online, saya sering mencadangkan kita mengikut process yang betul.

1. Cuba buat secara online, dapatkan 10 orang pertama dengan cara offline. Jumpa mereka dan cuba skill dengan pengetahuan tentang produk dan bisnes yang kita ada, jika tak boleh "closed" maksudnya kita perlu perbaiki lagi cara percakapan dan pengetahuan untuk meyakinkan orang lain.

2. Selepas berjaya mendapat 10 downline pertama secara offline, berhenti buat offline, cuba pelajari ilmu email marketing, boleh tak dengan perantaraan email sahaja kita dapat menarik orang kedalam perniagaan kita. Letakkan target , mungkin dapatkan downline seramai  20 orang dengan menggunakan email marketing. Semasa anda melalui peringkat ini dan melalui segala kepayahan untuk mendapatkan ilham bagaimana email iklan yang boleh menambat orang lain, bagaimana menjawap jika ditanya semula, kebanyakkannya akan sedar betapa pentingnya langkah pertama tadi sebagai persiapan diperingkat kedua ini.

3. Selepas mendapat 20 downline menerusi email marketing, berhentilah, penat kedua-dua cara tersebut, tak larat kita untuk meneruskannya, maka belajarlah 100% online, 100% auto pilot, bergerak sendiri. Maka syarat untuk berjaya diperingkat ini, pertama, masterkan peringkat pertama dan kedua dahulu, kedua, mesti pandai membuat website sendiri, mesti ada auto responder dan mailling list sendiri, mesti ada follow up email sendiri, tahu membuat promosi menggunakan video sosial sharing seperti youtube, social marketing seperti facebook, myspace, dan juga viral system., ppc, tahu menggunakan forum dan signiture, SEO, dan macam2 lagi, terlalu luas dibidang ini.

Sebab itu saya mudahkan untuk kita semua mempelajari cara-cara tersebut didalam http://tutorialgdi.ws/AutoMLMAnda.html

Terima Kasih

.
Nama: Hasmawaty
Email Add.: has311074@hotmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 10.07.2009

Pandangan/Soalan: salam..en mazelan..
saya betul2 blur tp saya sangat berminat nak buat GDI nie..
i'm a mother with a 5 and 2 years old
masa sy log in pun very limited..sama ada awal pagi or very late in the evening ..

beberapa soalan:
1) Bila masa yg sesuai sy blh skype en mazelan

2)saya registered guna diners. blh tak kalau second or next payment saya tukar ke debit card?

3)kalau sy tak guna autoresponder nak mintak pendapat org lama chances sy nyer web hit cemana?

Esok 10th July dah due 7 days free trial tu but saya akan teruskan jugak belajar cemana nak set up and promote gdi nie. Saya harap semangat saya masih 100% untuk hari2 berikutnya..Insyaallah..
Jawapan:

Terima kasih Hasmawaty.
1) Biasanya sebelah malam saya ada masa terluang sedikit, sebab sebelah siang sekarang ini boleh dikatakan setiap hari ada yang menghadiri kursus keusahawanan internet.  Jadi jika ketika mengajar agak kurang sesuai saya membuka skype saya, kerana saya tidak mehu hilang tumpuan kepada sahabat2 yang menghadiri kursus keusahawan tesebut. (http://tutorialgdi.ws/iklansm/)

2) Boleh kita boleh tukar kad bila - bila sahaja.

3) Boleh, kita boleh menjalankan apa jua perniagaan tanpa menggunakan autoresponder, tetapi peluangnya agak rendah sedikit. Kelebihan autoresponder ialah disamping tugasanya menjawap email secara automatik, yang paling besar ialah fungsinya mengumpulkan email untuk sesiapa yang memberikan email mereka semasa mengisi borang atau webform. Dalam kata lain mereka memberikan email mereka dan bersedia menerima apa jua email daripada kita.

Saya bagi contoh seperti kita buka kedai roti, bila kita buka kedai maka adalah pelanggan keluar dan masuk untuk membeli roti kita. Tetapi jika setiap pelanggan yang masuk samada mereka membeli roti atau tidak, mereka meninggalkan email peribadi mereka, maka setiap hari email pelanggan anda akan bertambah. Maka jika sesekali anda mengeluarkan produk baru, roti baru yang special, kan mudah untuk kita promosikan hanya dengan satu email promosi anda boleh memberi tahu pada beribu ribu pelanggan yang telah meninggalkan email mereka. Jika anda berjaya mendapatkan email pelanggan anda seramai 10,000 la katakan, tidak perlu kepada pamplet atau flyer, buat email promosi cantik-cantik dengan siap gambar roti yang mengiurkan, hantar kedalam email mereka dengan satu klik sahaja, maka kesemua 10,000 pelanggan anda mendapat maklumat baru yang anda baru mengeluarkan roti special dikedai anda. Kan kerja lebih mudah, malah kita boleh iklankan apa sahaja kepada mereka berkali-kali tanpa apa-apa kos, hanya menghantar email sahaja. Tetapi tidak salah kalau kita tidak menggunakan autoreponder, cuma kita tidak akan memiliki subscriber

Saya baru menerima tempahan membuat website dan autoresponder dari satu kompany makanan yang terkemuka dinegara kita. Mereka inginkan autoresponder supaya mendapat subscriber. Kerana mereka tidak tahan untuk membuat flyer dan pamplet yang menelan belanja puluhan ribu pada cost printing.

Satu lagi contoh yang paling ketara, kalau kita lihat leader board didalam member area, akan keluar satu nama baru yang menggegarkan leaderboard GDI "MohdYusof" - dalam masa singkat dia boleh menjana pendapatan yang tinggi didalam GDI, contoh minggu lepas sahaja untuk bonus mingguan dia mendapat lebih kurang RM2900, minggu ini sahaja sudah mendapat RM2900 itu pun belum sampai hari ahad lagi, hanya dengan bermodalkan RM35 sebulan.


bila saya bertanya kepadanya, apa kah rahsia dia yang mendapat downline begitu cepat, tiada cara lain, subscriber, subscriber, subscriber, dia mempunyai subscribers yang ramai, maka dia boleh mengiklankan berkali-kali kedalam email subscribernya. Itulah kelebihan autoresponder yang paling ketara.

Terima Kasih
Mazelan

.
Nama: mhdyusof
Email Add.: mhdyusof.abdghoni@gmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: july 10 2009

Pandangan/Soalan: Tuan,
Terima kasih saya dah terima video yg tuan hantar.
Saya amek masa sikit utk nak menguasai ilmu tuan yg selautan tu.

Mudah2an saya dapat menguasainya juga selepas satu tempoh masa.

Saya teringin sekali nak attend class tuan, tapi keadaan masa kini belum memungkinkan lagi.

Saya akan rekomenkan rakan2 affiliate dari sebelah sana yg berdekatan tempat tuan supaya hadir kelas tuan. Harap tuan tak keberatan.

salam

Yusof

.
Terima Kasih kembali tuan.
Sebelum itu saya minta kebenaran tuan untuk menunjukkan screen shot (diatas ini) tentang kehebatan yang Dia berikan kepada tuan untuk tontonan semua supaya kami mendapat inspirasi dan motivasi untuk maju didalam bidang online marketing. Saya juga berbangga kerana ramai sifu-sifu disini yang sering memberikan semangat kepada kami untuk bergerak kehadapan dan saling bantu membantu. Semoga kehadiran tuan didalam GDI ini dapat membantu sahabat-sahabat kita yang mungkin baru didalam dunia internet marketing dan memerlukan tunjuk ajar daripada orang-orang seperti tuan.

Terima kasih sekali lagi.
Mazelan
.
Nama saya Khairil Anuar Latip dan saya tinggal di Kajang. Saya baru register dengan GDI 2 hari lepas dan direct upline saya Mhd Yusof Abdul Ghoni. Username GDI saya ialah kalgdi.

Saya kagum dengan anda. Anda seorang yang bersungguh-sungguh dan jujur dalam menjalankan business ini...

saya ada beberpa pertanyaan dan inginkan bantuan dari anda untuk mengembangkan perniagaan GDI ini...

1. Bagaimana saya ingin mendapatkan downline secara lebih berkesan dan pantas?
2. Apa yang saya perlu lakukan secara consistent
3. Apa keyword yang anda gunakan sehingga berjaya ke tahap hebat ini...
4. Bagaimana strategi promosi (di internet/online) yang harus saya lakukan

Harap saudara tidak keberatan untuk memberikan bantuan dan khidmat nasihat.... Saya terlalu baru dengan GDI ini dan terlalu banyak yang harus saya pelajari. Saya bersedia diajar kerana saya juga ingin berjaya seperti anda...

Salam

Khairil Anuar Latip
www.kalgdi.ws

.
Terima Kasih Khairil Anuar,

1. Miliki autoresponder dan mulakan iklan berterusan supaya ramai yang subscribe atau menjadi pengikut tuan didalam mailing tuan.
2. Register sebanyak mungkin didalam yahoogroup (contohnya sehingga 700 hingga 1000 group) dan mulakan setiap hari pengiklanan landing page tuan (landing page adalah website kita yang mempunyai webform atau column supaya pelawat boleh meninggalkan nama dan email mereka)
3. Keyword?? saya rasa tiada keyword asalkan kita buat sesuatu dengan fokus dan tidak henti2 belajar, pasti Allah akan memberikan hasilnya.
(Saya rasa itu yang tuan tanyakan, maaf jika tersilap)
4. Tiada strategi yang khusus, asalkan kita tahu mana2 cara promosi, just do it and do it, contohnya sistem invite yang GDI berikan, saya mendapat ramai downline dari sistem tersebut, tapi kena improvekan lagi, mungkin apa bila ada orang membuka email tersebut kita perlu menghantar email kita sendiri (walaupun GDI mempunyai autoresponder mereka sendiri yang mewakili kita). Yahoogroup, twitter, facebook juga memberi kesan yang hebat untuk tujuan promosi, tetapi saya sarankan belajar satu-satu dahulu. COntohnya email marketing, kuasai bidang ini dahulu, ini merupakan langkah permulaan dan berterusan yang perlu kita mahirkan. Sama seperti tuan, email marketing ini masih lagi saya pelajari sehingga kehari ini, kerana ilmunya juga sangat luas.

Dan jika tuan duduk di Kajang, kalau berkelapangan atau tersesat ke PJ ni bolehlah singgah sebentar dan saya belanja sambil berkongsi serba sedikit apa yang saya tahu.

Terima Kasih
Mazelan
.
From: "Nurul Azfaizal" <peja_47@yahoo.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Tuesday, July 21, 2009 10:58:49 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: nak tanya pasal GDI

salam, saya terjumpa video mengenai GDI encik dlm youtube....so, saya rasa berkenan untuk memulakan bisnes ni...saya ada buat sedikit research pasal GDI ni...sy rasa ok jugak....GDI akan memberikan tempoh percubaan selama 7 hari dan pada hari ke 8, GDI akan mengenakan caj perkhidmatannya sebanyak $10 (rm35)....apa yang menjadi masalah saya skrg adalah :

1.bagaimana dgn pasaran GDI di malaysia @ global....you know, klu kita nk berjaya dlm bisnes MLM, kita perlu menjadi pioneer

2. saya ni masih lg student dan tidak mempunyai byk wang apatah lg kad kredit, adakah sy bleh daftarkan kad maybank (visa) saya menjadi paypal untuk digunakan dalam bisnes ni?

3. caj $10 akan dikenakan setiap bulan....so. bagaimana (jika tidak berjaya dlm bisnes ni) saya ingin menghentikan perkhidmatan GDI ini?...bermakna mereka tidak akan potong duit saya setiap bulan...sbb saya ada terbaca dalam satu forum mengatakan kita perlu telefon pihak GDI untuk menghentikan perkhidmatannya (agak leceh)

.
terima kasih nurul,

1) disebabkan GDi sudah pun bermula dari 1999, ianya sudah tersebar keseluruh dunia. Di Malaysia masih belum ramai orang menyewa tapak website .ws yang dimiliki oleh GDI. Tetapi saya dapati banyak kompany di Malaysia juga menyewa tapak web di GDI, cuma mereka tidak menjalankan program affiliate GDI sahaja. Untuk pengetahuan Nurul, Yahoo, Ebay, AT&T juga menyewa tapak di GDI, cuma mereka juga tidak menjalankan program affiliate GDI. Di Malaysia saya beranggapan tidak ramai lagi yang menjalankan program affiliate GDI ini, (walau pun saya tidak memiliki apa2 data yang boleh dikongsi), hanya berdasarkan pemerhatian saya sahaja.

2) Saya rasa visa Maybank tidak boleh menjalankan apa2 transaksi pembelian dari luar negara, jadi untuk terbabit didalam program affiliate GDI
memerlukan kredit/debit kad yang lain.

3) Memang mengikut peraturan untuk membatalkan kita perlu talipon sahaja, tetapi mengikut pengalaman saya hanya menghantar email sudah memadai mereka memberhentikan domain dan webhosting kita. Bermakna mereka akan berhenti memotong dari akaun kita. Tetapi sekiranya mereka masih memotong, kita kenalah talipon mereka juga, tapi jangan gunakan talipon biasa, gunakan talipon skype, sangat-sangat murah.

Terima Kasih kerana bertanya.
Mazelan Abas

.
From: "Jamaliah Mohd Taib" <jamaliahtaib@yahoo.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Saturday, July 18, 2009 12:32:20 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Kursus Membina Website

Assalamualaikum En.  Mazlan

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada En Mazlan diatas tunjuk ajar yang diberikan kepada saya selama tiga hari tentang bagaimana cara-cara membina website sendiri.  Saya amat berpuas hati dengan khursus yang dijalankan dengan begitu detail, step by step sehingga saya benar-benar faham teknik membina website bukan itu saja saya juga turut diajar bagaimana untuk copy website.  Apa yang lebih berharga lagi bagi saya ialah saya telah dajar bagaimana cara untuk market website  yang saya rasakan aspek yang paling penting untuk menjadi internet marketer yang berjaya. Saya berpendapat bagi mereka yang ingin menjadi internet marketer yang berjaya jangan lepaskan peluang untuk menyertai khursus selama dua hari ini.

Terima kasih
Kak J

.
Terima Kasih banyak kak,
Semoga ilmu tersebut memberi manfaat pada akak dan saya.

Terima Kasih
Mazelan
.
From: "bunari gasiman" <boonnaaree@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Tuesday, July 21, 2009 5:30:34 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: GDI CUBA DEBITKAN AKAUN BANK SAYA MBB TETAPI MBB DECLINED

Saya BUNARI.
 
Saya dah join GDI dan dah lebih seminggu. Sepatutnya saya dah patut bayar GDI melalui Deit Card MBB . Problem dah saya uruskan dengan MBB pada 21.07.09 tetapi bila saya update semula untuk bayaran ini saya masih dapat notis kad saya masih di declined oleh.
Saudara pernah alami masalah ini? Berurusan tentang pembayaran melalui internet adalah pengalaman pertama saya.
 
Ada ke tidak cara lain nak terangkan pada bank tentang pembayaran melalui internet ? Saya ubah guna PayPal pun masih sama jawapanya ( dengan kad debit yang sama dan baki wang yang cukup untuk USD 10.00 ). Saya tak mau akaun saya dan hubungan dgn GDI digantung keran soal pembayaran ini.
 
Bagi idea !

.
Terima Kasih bang,

MayBank Visa kad memang tidak boleh buat  transaksi luar negara, saya cadangkan abang buat eon bank debit kad, lagi cepat on the spot boleh dapat, dan dah boleh gunakan terus.

Terima Kasih
.
Nama: fauzan tauhid
Email Add.: fauzantauhid@gmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 20 july 2009
Pandangan/Soalan: Assalamualaikum,

Apa khabar tuan Mazelan, saya fauzan tauhid dan masih baru dalam GDI. Baru2 ni saya menerima satu pertanyaan daripada downline saya yang mana saya sendiri tidak dapat menyelesaikannya, tetapi saya sudah menyarankan supaya beliau mengutarakannya di forum ini. Hari ini saya sendiri ingin mengutarakan persoalan berikut disini dan mungkin boleh menjadi panduan kepada sahabat2 lain yang mempunyai masaalah sama. Persoalannya bagaimana sekiranya ada sahabat2 yang ingin menerima pembayaran komisyen daripada GDI melalui wire transfer, bagaimana caranya? kelebihan & kekurangannya? Seperkara lagi terdapat juga sahabat yang ingin menggunakan nama samaran, adakan ianya dibenarkan? bagaimana pula dengan pembayaran komisyen nanti? Diharap tuan Mazelan dapat memberi pandangan berdasarkan pengalaman luas tuan dalam GDI.

Terima kasih,
Wasallam...
.
Terima Kasih Fauzan,

1. Untuk menerima pembayaran secara wire transfer, kita perlu lengkap2kan borang yang perlu diisi oleh kita dan pihak bank disini. selepas itu baru diharta ke sana, dan mereka akan menyerahkan borang tersebut ke bank mereka di US. Kita perlu menunggu beberapa ketika untuk proses berjalan, dan baru lah mereka akan masukkan kedalam bank kita setiap bulan, sekiranya network kita sudah berkembang dan jumlahnya memenuhi minimum payout. Keburukkannya, agak leceh diperingkat awal, dan setiap transacsi akan ditolak $15 dollar, agak banyak. Jadi saya tidak berapa menggalakkan mengambil wiretransfer ini.

2. Jangan gunakan nama samaran kerana cek akan dikeluarkan atas nama tersebut. Kalau tidak nanti bank kita akan tolak.

Terima Kasih
Mazelan
"ZARINA MAHADI" <zarina_mahadi@yahoo.com.my>
On:    July 19, 2009 12:02 AM

To:    "Mazelan abas" <mazelanabas@whosnext.ws>


Salam En. Mazelan,

Di sini saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kerana selama 2 hari saya berkursus dengan En. Mazelan, banyak ilmu pengetahuan tentang business internet yg saya pelajari bermula dari cara membuat laman web, uploading,autoresponder, promosi dan marketing.

Sebelum ini banyak juga bengkel berkenaan internet yang telah saya sertai terutama tentang cara buat website dan terus terang saya masih 'blur'dan terkapai2 untuk membuat website tapi setelah berguru dengan En. Mazelan, saya kini telah ada website sendiri dan sedang mempraktikkan ilmu yang diajar untuk menghasilkan website2 yang seterusnya....

Di sini saya ingin menyarankan kepada mereka yang ingin belajar buat website dan juga mempelajari tentang perniagaan internet, bergurulah dengan En. Mazelan kerana belum pernah lagi ada orang yang sanggup mengajar dengan harga serendah yang ditawarkan En.Mazelan selama 2 hari dalam group yang begitu kecil, ini memudahkan untuk kita bertanyakan sebarang persoalan yang tidak difahami dan akan diberi penerangan oleh beliau sehinggalah kita benar2 faham.

Terima kasih sekali lagi En. Mazelan kerana benar2 ikhlas untuk membantu saya dan juga rakan yang lain untuk menjana pendapatan melalui internet. Semoga ilmu yang dicurahkan akan saya manafaatkan ia sebaik mungkin..InsyaAllah.

Terima Kasih,
Zarina
Selangor
Terima Kasih banyak2 zarina.
Mazelan
Nama: che hasnah
Email Add.: chehasnah01@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): www.hotincome.ws/homebissz
Tarikh: 22.7.2009
Pandangan/Soalan: salam,

soalan saya;
tuan,saya guna maybank visa kad utk pendaftaran gdi-baru saja selesai.bolehkah saya menukar maybank debit kad ke bank lain seperti yang tuan sarankan iaitu eonbank,kerana dalam tutorial tuan mengatakan maybank visa kad tak boleh buat transaksi luar negara.kalau boleh bagaimanakah caranya.

terima kasih
Terima Kasih Che Hasnah.

Sebelum tu cuma nak beritahu kalau VCD dah sampai beritahu saya, takut saya terlupa kalau tak follow up, vcd tu saya dah hantarkan.

tak mengapa boleh daftar dulu dengan maybank visa debit card, lepas itu tukar ke bank yang lain, dan selepas dan kad yang baru tu, just masuk kedalam member area, klik di prefered payment, dan tukarkan new kredit/debit yang baru disitu.

Terima kasih.
Mazelan
Kepada semua yang membaca forum ini,

Ada sebahagian daripada kita yang menghadapi masalah technical untuk membatalkan sewaan domain dan webhosting serta tidak mahu lagi menyertai GDI affiliate program, kerana salah satu perkara yang mesti dilakukan adalah menalipon gdi untuk membuat full cancelation. Mereka teragak-agak untuk menalipon disebabkan kos yang agak mahal bila talipon ke US. Salah satu cara adalah kita talipon menggunakan Skype sebab ia sangat murah.

Sebenarnya alasan GDI menyuruh kita menalipon mereka adalah kerana sebelum ini terdapat beberapa kes dimana orang lain mensabotaj akaun orang lain, disebabkan seseorang itu mendapat habuan yang tinggi seperti puluhan ribu setiap bulan hanya dengan modal $10 sahaja, mereka menyamar dengan menghartar email (asalkan tahu password mereka)  untuk membatalkan akaun kawan tersebut. Ini menyebabkan kawan yang lagi satu hilang pendapatan bulanan, dan kes-kes seperti ini sampai ke mahkamah diantara affilaiter dan affiliater. Untuk itu GDI mengelakkan perkara sebegini terjadi mereka menyuruh kita menalipon sendiri untuk membatalkan akaun tersebut.

Jadi disebabkan isu keselamatan tersebut untuk membatalkan akaun tiada cara lain, hanya dengan talipon mereka, tiada pengecualian. Hubungi GDI di Skype: +17606023000 Sambungan 5804 , Isnin-Jumaat 8-5 petang waktu mereka dan mereka akan gembira untuk membantu kita. Cara lain untuk pembatalan tidak diterima. Jika kita ada masalah untuk menghubungi mereka, sila hantarkan email kepada ws_support@wsdomains.ws dan berikan no talipon kita serta masa yang sesuai untuk mereka menghubungi kita, (begitu lah cara GDI yang amat baik - frendly user - untuk memastikan yang komisyen kita tidak disabotaj oleh sesiapa, walau pun orang terdekat yang mengetahui password kita) - jadi tidak ada isu yang talipon bil kita menjadi mahal. Mereka akan talipon kita utk menguruskan pembatalan.

Sekiranya kita tidak boleh bercakap, bisu (jika GDI menalipon kita) atau tidak faham bahasa Inggeris, kita boleh menghantar email kepada 
ws_support@wsdomains.ws untuk memohon pembatalan tersebut, tetapi didalam email tersebut MESTILAH menulis perkataan "I don not speak English" dan GDI akan menghantar beberapa maklumat kedalam email kita. Kita akan ditanya beberapa soalan termasuk "Security Question" semasa mula-mula mendaftar dahulu untuk memastikan yang kita adalah pemilik sebenar akaun tersebut.

Terima Kasih
Mazelan
Nama: che hasnah
Email Add.: chehasnah01@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): www.hotincome.ws/homebissz
Tarikh: 22.7.2009
Pandangan/Soalan: salam

saya baru saja selesai mendaftar gdi.sekarang ni saya sedang mendaftar aweber.

soalan saya, bolehkah saya menggunakan no. kredit kad suami kerana saya hanya ada debit kad. pendaftaran gdi, saya menggunakan debit kad.tq.
W'salam Terima Kasih,

Jawapannya boleh.
 
Mazelan
Nama: Fadzly
Email Add.: mastertrade2u@gmail.com
Web Promosi (Jika ada): www.mastergdinetwork.ws/promo.html
Tarikh: 23 Jul 2009

Pandangan/Soalan: Salam Boss,

Saya sedang cuba untuk register Aweber spt ditunjukkan dlm video. Mula2 mmg takde problem. Tapi tiba nk submit, keluar box \\\\\\\'error\\\\\\\' stated \\\\\\\'the application was declined. Please double check your credit card no. or expiration date.....\\\\\\\' mcm tu la bunyi dia.

saya dah retry banyak kali tapi still failed. Expiry date kad saya pd 10/09. tapi saya apply untuk 1 month pun masih tak bole jgk.

Apa perlu saya buat?
Bole tak reg Aweber guna Debit Card?

Terima kasih.
Terima kasih Fadly,

Kalau pakai debit kad Maybank/BSN memang tak boleh, tapi kalau kredit/debit kad yang lain rasanya tak ada masalah. Dan selalu juga semasa menulis nama card holder tu perlu tepat, mungkin boleh cuba huruf kecil, kalau tak boleh try pula huruf besar, nombor juga perlu tulis rapat-rapat. dan kalau tak boleh jugak cuba call nomber custumer service di belakang kat tersebut dan tanya mereka, beritahu " saya nak buat pembelian domain dan webhosting dari luar negara, kepada tak boleh buat?" nanti mereka akan unblock didalam sistem mereka, dan selepas 10 atau 15 minit baru boleh register semula.

Terima Kasih, semoga boleh menyelesaikan masalah.

Mazelan
From: "ridhwan abdullah" <wan5151za@gmail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Wednesday, July 29, 2009 7:38:37 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: soalan

salam abg mazlan....

adakah kita boleh bayar kedua-dua contoh nya
satu untuk sewa tapak domain GDI dan satu untuk pendaftaran eweber
Waalaikumsalam bang,
Boleh, kita boleh bayar kedua2nya menggunakan kredit/debit card yang sama.
Lagi satu perkara, saya nak ambil kesempatan disini, ada diantara kita yang mendaftar menggunakan maybank/bsn debit kad untuk GDI, memang pendaftaran boleh lepas, tetapi selepas tujuh hari nanti akan akan berlaku kad decline, maknanya GDI tak dapat tolak yang $10 tersebut, walaupun GDI akan memberikan beberapa hari lagi untuk waktu kecederaan, tetapi finally setelah beberapa kali gagal untuk membuat penolakkan, GDI akan mansuhkan domain kita dan kita akan kehilangan website dan juga peluang untuk membuat affiliate program mereka. Jadi kepada sesiapa yang telah mendaftar menggunakan kad2 tersebut, saya mencadangkan buat debit kad melalui EON bank, cepat dan pantas.

Manakala untuk aweber pula penolakkan akan dibuat serta merta, kebiasaannya jika percubaan pertama tu gagal, aweber keluarkan message kad decline, cuba lagi dengan adjust pada nama kad holder tu, kadang2 huruf kecil, kadang huruf besar, sebab kalau dia tak sama nanti aweber akan decline. Kalau tak boleh juga, cuba call pada nombor customer service yang ada dibelakang kad tersebut, minta mereka release transaction ke luar negara.

Terima Kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "winger libero" <liberowinger@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, July 29, 2009 6:38:40 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: GDI


Salam En Mazelan,

Apa khabar, 1st thanks a lot 4 your website@ tutorial. At least dapat sikit knowledge mengenai GDI. Tapi ade beberapa soalan yang saya nk tau lebih lanjut selepas baca forum tadi.

1. Saya difahamkan bahawa pembayaran melalui Maybank Visa tak boleh ye, sbb transaksi kt luar negara tak lepas, betul ke? sbb masa saya daftar aritu lepas r pulak..ke nant selepas 7 ari tue baru ade problem?kalo saya guna Maybank Amex lepas tak?

2. Kalo kita perkenalkan kepada 5 orang, kita akan dapat bonus $100 kn?saya cuma pelik, kenapa co. bleh bayar terlalu tinggi, sedangkan yuran bulanan setiap ahli adalah $10..Sebab ada ruang kita ajak 5 kawan suruh masuk, next month kita terminate, so kita boleh bahagi keuntungan yang kita dapat tue...Saya ade tanye jugak kepada upline2 saya, diorg cakap tue utk jangkamasa panjang, kalo sume terus aktif, ok la..kalo x aktif, mcm mana co nk survive kn..sy akui mest ramai yang akan terus buat, cuma kt situ ada loophole..
 
Maaf yer saya tanya soalan2 mcm nie. Mungkin En Mazlan dh penah jawab, cuma saya je yg tak jumpa jawapannyer...thanks yer..
 
Firdaus
Terima Kasih Firdaus,
Mengenai kad tu firdaus just baca jawapan yang saya berikan dibawah ini.
Mengenai bonus yang 5 dapat $100 tu penerangannya GDI dah berikan didalam member area kita. Caranya masuk kedalam member area, klik di leaderboard dan klik di "Learn About Available Bonuses" atau boleh klik dilink yang saya berikan dibawah ini
https://www.website.ws/kvmlm2/contests.dhtml?language=english
memang tiada lopehole sebenarnya, dan itu salah satu strategi mereka, anyway that is very good question.

Terima Kasih Firdaus.
Mazelan
Nama: Dahlia
Email Add.: nomelqute@ymail.com
Web Promosi (Jika ada): website.ws/gdivictory
Tarikh: 30/7/2009

Pandangan/Soalan: Salam Mazelan

Saya dah register 7 hari yg lepas n telah pun membuat pembayaran melalui paypal tapi kenapa saya dapat email semalam dr GDI mengatakan Charge for domains declined tetapi di dalam Paypal transaction Charge tu dah pun di bayar?

Charge ni declined sb saya tak tukar preferred payment tu
ke? Kalau sy tukar preferred payment dp paypal kepd debit card tu akan di kenakan bayaran lagi ke?

Terima kasih
Terima Kasih Dahlia,
Jika kita menempah domain .ws kita akan diberikan 7 hari percuma, memang semasa pendaftaran kita kena berikan semua maklumat tersebut seperti no kredit/debit card, atau maklumat paypal, tetapi GDI hanya akan membuat penolakkan pada hari kelapan sahaja. Jadi selepas proses pendaftaran tersebut kita masih lagi perlu pergi ke preferred payment dan menukarkan "Pay us with" kepada "Pay us with samada kredit/debit card atau paypal", baru lah penolakkan boleh dibuat. Jadi semasa pendaftaran masih tiada penolakkan berlaku. Itu hanya untuk .ws sahaja, .com dan yang lainnya, tiada tujuh hari percuma.

Tetapi jika charge tu telah pun dibayar, saya mencadangkan Dahlia reply kepada email dari GDI tersebut dan beritahu, "why I received this email whereby payment have been made through my paypal" tunggu jawapan dari mereka. Tetapi dalam masa yang sama tuakrkanpreferred payment tersebut, tidak akan ada penolakkan dua kali.

Terima Kasih Dahlia
Mazelan

----- Original Message -----
From: "Zamil59 Zamil" <zam2ita@yahoo.com.my>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, July 29, 2009 2:10:27 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Tak dpt tempelkan webform ke landing page dgn sempurna.

Salam perkenalan En Mazlan.
 
terlebih dahulu saya perkenalkan diri saya, nama saya Zamil dari J.B, saya ingin mengucapkan berbanyak2  terima kasih kpd Encik Mazlan kerana memberi bimbingan kepada saya melalui tutorial gdi yang mana en Mazlan berikan secara percuma.Memang tak di nafikan tidak ada website lain yang akan memeberi ilmu yang banyak tu secara percuma,. kalau ada pun saya rasa tentu bayarannya mahal. saya join gdi ni baru sebulan belum ada downlinepun sebab saya belum dapat siapkan landingpage sebagaimana yang en Mazlan ajarkan dek kekangan waktu, baru sekarangni saya dapat siapkan.
 
Saya ni boleh dikatakan newbie dalam bidang internet takde asas internet pun main hentam saja.Tapi apa yang en Mazlan ajar dalam tutorial tu saya boleh buat kira alright lah...cuma ada masalah sikit pada landing page index tu saya tak dapat buat web form dgn sempurna cuba en Mazlan cek di http://www.one2biz.ws/ Terima kasih.
Terima kasih Zamil,
Saya dah tengok website tu, semuanya ok cuma pada webform tu sahaja tulisannya tak nampak, sebab backgroup warna hitam dan tulisan pun warna hitam, just highlight pada tulisan tu dan tulkarkan color tulis, InsyaAllah nampak cantik, lepas tu savekan, buka filezilla, upload, lihat semula dalam internet browser, refresh/reload.

Terima Kasih Zamil
Mazelan
----- Original Message -----
From: "Mazurul Md Pisar" <mazurul2676@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Wednesday, July 29, 2009 11:14:02 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: bagaimana dan bayaran

salam..

saya tertarik ttg penerangan yg anda berikan... ttp sy ingin tahu adakah sy kena pergi blajar program gdi di kl, dan brapa yuran pendaftaran yg perlu dibayar...
Terima kasih Mazarul,
Tak perlu, kursus yang saya anjurkan hanya kepada sesiapa yang merasakan masih susah untuk memahami apa yang diberikan dalam website tersebut, dan juga kepada sesiapa yang benar2 ingin mempelajari ilmu marketing online.

Terima kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "Noor Kz" <noorkz@rocketmail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Monday, July 27, 2009 2:13:39 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Noor Tahniah dan Selamat Datang ke AutoMLMAnda

assalamualaikum..hii en.mazlan..
 
saya mmg betul2 minat nak join GDI utk cari duit tapi perlukah saya tgk semua video u dulu atau belajar sendiri dulu,, sbb dr penerangan u..u kata penting utk kita tau dan fhm dahulu apa itu GDI...utk maklumat u.saya sebelum ni mmg buta IT..hanya beberapa bulan ni saja saya tau serba sedikit..apatah lg nak buat website...semua video yg u bg mmg sgt2 berharga buat diri saya...t.kasih byk2 saya ucapkan..cuma masa terlalu singkat utk saya..dan saya hanya dpt melihat video dan belajar bila ada kelapangan.
 
Kalo saya register dulu utk free trial 7 hari ..saya bimbang saya still tak reti nak buat website..tapi saya mmg amat teruja utk promot kat kwn2....Apa pendapat u..adakah saya perlu belajar dulu melalui video2 yg u letak kat web u atau bolehkah saya terus jd ahli GDI..
 
sekian terima kasih..
 
ym shahroy_85
Waalaikummussalam noor,
Saya cadangkan habiskan tengok video-video tersebut, tak payah register dahulu, tetapi software yang free tu boleh download siap2 seperti NVU dan filezilla, bila dah yakin, belajar buat website dahulu dan save didalam komputer sendiri, tingkatkan skill membina website, contohnya yang macam saya buat ni. http://tutorialgdi.ws/warungcyber.html ini contoh kita boleh jana pendapatan jika kita tahu buat website. Perkara ini ingin saya tekan berkali-kali, sebab masih ramai yang berfikir menyertai GDI untuk mendapat duit yang banyak.  (Tumpang kejap Noor, nak terang kan perkara yang berkait). GDI bukan tempat buat duit banyak2, ia merupakan WebHosting, $10 tersebut adalah untuk sewa tapak website supaya kita boleh publish website kita. Tetapi GDI boleh dijadikan sumber pendapatan dengan menggerakkan program affiliate mereka. Contoh website yang saya tunjukkan tadi tiada kaitan langsung dengan GDI, tetapi kita boleh memasarkan barangan kita kepada orang ramai secara online. Maka ilmu kedua yang perlu dipelajari adalah ilmu marketing online.

Jadi Noor dah boleh boleh serba sedikit membuat website, maka baru lah dapat kan domain dan webhosting, webhosting ni ada yang percuma (macam geocity, weebly), dan ada yang murah, tetapi saya mencadangkan webhosting di GDI kerana beberapa faktor, pertama, ia percuma 7 hari (utk .ws sahaja), tak perlu bayar setahun terus, boleh bayar setiap bulan, dan juga kita diberikan pilihan untuk menjalankan program affiliate mereka, iaitu jika mengajak orang lain menyewa tapak web di GDI kita akan mendapat upah berterusan setiap bulan.

Terima kasih Noor.
mazelan
----- Original Message -----
From: "jumiie mat salleh" <jmsputra@yahoo.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, August 5, 2009 6:07:40 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Google Adsense

As.kum Lan.....
 
Boleh ke Lan berikan pendapat bagaimana nak guna Google Adsense dalam promote GDI ini........
 
Saya juga masih tak faham bagaimana nak  guna autoresponder(aweber) dan bagaimana kita nak create senarai email yang mana kita nak hantar pada list yang ada.Adakah aweber mempunyai satu kemudahan yang sama seperti INVITE dalam GDI.Dalam Invite GDI kita boleh masukkan list email dan send dan apabila rakan email menerima satu email yang padat serta lengkap dengan gambar apabila klik terus link pada website gdi.......bagaimana kita nak create rupa kita punya.........
 
Harap tak jadi masalah buat Lan .....
Terimakasih
 
JUMIIEMS
salam jumiie,
GA ni kena keluar duit sikit, itu yang saya tak berapa galakkan sahabat2 kita gunakannya. Tapi kalau nak guna GA memang
akan berikan kesan pada perkembangan network kita. Utk GA bolehlah kita promote dan direct viewer kepada replicated website kita, sebab ia dalam bahasa inggeris.

Utk memahami aweber, saya cadangkan sesekali booking kedalam webinar mereka, iaitu tutorial secara live dan kita boleh bertanya terus semasa penerangan video tersebut.

Unfortunately, aweber tiada sistem invite seperti GDI ni.

Sebenarnya invite system tu kalau kita dah pandai buat web sendiri, kita boleh buat sendiri, just buat didalam aweber broadcast, cipta invite kita sendiri, dan hantar kedalam email kita dibahagian test. Kemudian jadikan itu sebagai template invite system kita. Didalam aweber broadcast kita boleh masukkan gambar kita, tetapi hendaklah kita upload dulu kedalam webhosting kita dan ambil urlnya.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Syam Malik" <syammalik@ymail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, August 5, 2009 6:57:28 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: salam..

saya berminat dengan perniagaan internet ni,tp saya tiada bisnes untuk di niagakan.bolehkah saudara mencadangkan kepada saya perniagaan yang sesuai di niagakan skrg..tq
salam, maaf terlambat reply,
saya mencadangkan berjinak2 dengan membuat website dahulu, cuba masukkan gambar, cuba masukkan link, cuba publish, cuba maukkan video, buat website untuk belajar sendiri sahaja dahulu,
bila dah mahir, idea utk bisnes tu akan datang sendiri, contohnya mengambil upah membina website,
menjualkan barangan kawan2 yg lain dan kita mengambil komisyen dari situ, promote affiliate program, macam2 ada insyaAllah

Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "anafiah abdul razak" <napia56@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Thursday, August 6, 2009 9:43:18 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Ar, gunakan yahoogroup utk kembangkan perniagaan anda

salam tuan,

terimakasih untuk ilmu yang berguna itu, dan apabila saya bandingkan kandungan tutorial tuan yang terkini itu nampaknya ada kelebihan daripada dalam website tuan yang saya copy itu, dan adakah perlu diupdate lagi yang lama itu ataupun biarkan saja begitu, dan kalau diupdate bagaimana caranya
w'salam tuan,
didalam NVU, buka file abang yang asal, dan selepas itu, buka pula website saya in the new tab (file-open web location)
lepas tu copy sahaja langkah2 yang baru tersebut kedalam web abang, then save, then upload ke tapak web. Itu sahaja.

Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Faiza Ibrahim" <faizamega@gmail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Monday, August 10, 2009 2:45:40 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: How to Cancel AWEBER Account

Salam En. Mazelan,
 
Sebentar tadi saya signup satu downline, yang GDI account ok, tapi AWEBER account saya tak dapat lihat dibawah saya dan commission yang $0.30 pun tak ada.
 
Mungkin saya silap masa register dia kat AWEBER tadi.
 
Bagaimana nak solve masalah ni, apakah dia kena cancel acount tu atau ada jalan lain?
 
Terima kasih.
 
Wassalam,
 
Faiza Ibrahim
w'salam faiza
ini memang salah satu masalah yang saya sering hadapi dengan aweber, alasan mereka orang yg subscribe tu lupa nak buang cookies.

tapi tak apa,
cara saya selesaikan masalah tersebut, saya minta user dan password kawan saya tu, sy login,
saya ambil beberapa maklumat daripada akaun kawan tersebut,

dan apabila malam, bila bahagian support online sahaja, saya terus chat dengan mereka secara online, seolah2 saya adalah kawan saya tadi tu then terus saya tanya kenapa saya register under someone, but my name not appear is his list,
nanti mereka suruh confirmkan user/password dan minta no affiliate kawan tu (maknanya kita punya la)
dan kita bagi no tu, dan aweber akan tukarkan terus.
Kalau masih tak faham just call saya.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Faiza Ibrahim" <faizamega@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Friday, August 7, 2009 9:18:42 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: JPEG Logo not displayed

Salam En. Mazelan,
 
Terima kasih diatas tutorial yang diberikan. Saya telah berjaya membina website saya di http://megaknowledge.ws
 
Namun saya perhatikan, logo AutoMLMAnda tu tak terdisplay di webpage saya di http://megaknowledge.ws/AutoMLMAnda.html
 
Boleh bagi tau saya bagaimana nak betulkan?
 
Terimah kasih.
 
Faiza Ibrahim
faiza,
masuk semula kedalam NVU, buka semula file AutoMLMAnda, double clik dekat image yng tak keluar tu,
keluarkan image property, dan pada image location tu letakkan http://tutorialgdi.ws/logo.JPG
kemuadian, save, dan upload semula gunakan file zilla, buka window, lihat semula website tu,
keluar tak image, kalau tak keluar refresh, tak keluar juga call saya

Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "EmailMeForm" <burst@emailmeform.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Friday, August 7, 2009 11:10:50 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Contact Form2: http://hotincome.ws/automlmanda.html

Nama: Che Hasnah
Email Add.: chehasnah01@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): http://hotincome.ws/automlmanda.html
Tarikh: 7.8.2009

Pandangan/Soalan: En Mazlan,saya nak ucapkan berbanyak terima kasih pd En krn dari bimbingan En.saya dah boleh buat website w/pun tak sehebat En.sebenarnya masa nak buat website banyak kali buat silap dan terlupa sana sini,tapi dgn semangat dr En Mazlan saya teruskan juga.Maklumlah umurpun dah nak dekat 1/2 abad.Pesan saya pada yang masih muda tu ambilah setiap peluang yang datang.dulu memang saya buta huruf
tentang IT,cuma pandai klik saja
Saya memang teruja untuk mengikuti kursus En.tapi masih belum berkesempatan lagi.
Sekarang ni saya baru ada empat subc.
Soalan:En.bolehkah saya guna kredit kad RHB untuk sementara
ni krn saya dah buat debit kad eon bank tapi sampai hari ni eon bank belum bagi lagi sebab habis.

Terima kasih.
Salam kak,
maaf la kak lambat reply, macam2 jadi minggu lepas ni, ada yang demam, komputer rosak, laptop rosak, semua kena serentak.

Sementara waktu boleh pakai RHB card, tapi saya cadangkan kalau RHB tu dah ok, tak perlu pakai
yang lain lagi.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Nuzul Haqimi Alias" <nuzulhaqimialias@yahoo.com.my>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Thursday, September 3, 2009 1:06:47 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Nuzul, gunakan yahoogroup utk kembangkan perniagaan anda

di sini saya ada pertanyaan..saya sebenarnya tidak faham cara bisness ini dijalankan..bagaimana untuk bermula..boleh tuan terangkan pada saya..
Salam Nurul,
Untuk memahami lebih lanjut mengenai perniagaan ini boleh dilihat di http://tutorialgdi.ws/artikel.html

Terima kasih
Mazelan Abas
Nama: FIZIE
Email Add.: fiziebiz@yahoo.com.my
Web Promosi (Jika ada): http://www.panduangdi.ws
Tarikh: 2/9/09
Pandangan/Soalan: assalamualaikum saudara mazelan.

saya fizie, baru sahaja mendaftar menjadi ahli GDI dibawah saudara. saya rasakan GDI merupakan satu program yang agak menarik.tapi tak sempat saya nak jalankan promosi sebab saya masih belajar lagi dan minggu ni merupakan minggu yang agak sibuk.

saya ingin bertanya adakah kad debit maybank boleh digunakan untuk membuat bayaran? kerana baru2 ni saudara rohaizad.com dalam blognya ada menjelaskan bahawa kad debit tersebut perlu diaktifkan untuk online shoping baru ia dapat digunakan untuk urusan online.apa pandangan saudara.

sekian terima kasih.
Salam Fizie,
Jawapannya boleh disini saya berikan email dari sahabat kita didalam GDI cara menggunakan visa maybank, dulu saya sendiri pun tak tahu.
**************************
----- Original Message -----
From: "Faiza Ibrahim" <faizamega@gmail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>, "mhd yusof abd ghoni" <mhdyusof.abdghoni@gmail.com>, "Hasnah Hamzah" <takaitechnology@gmail.com>
Sent: Tuesday, August 25, 2009 12:12:39 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Cara-cara Nak Gunakan Maybank Visa Debit Card Untuk Pembelian Online

Salam kepada Sahabat-Sahabat GDI,
Dibawah ini saya sertakan jawapan dan maklumat dari pihak MAYBANK, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu kita semua.
Saya dapati banyak diantara prospect saya yang menggunakan Maybank Visa Debit Card,
Untuk mereka membuka akaun di bank lain dan mendapatkan debit card lain mengambil masa,
kemungkinan mereka tak sign-up agak tinggi.
 
Terima kasih.
Selamat Maju Jaya.
Salam Cemerlang,
 
Faiza Ibrahim
Skype: faizamega
YM: faizamega
Email: faiza@megaknoledge.ws
http://www.megaknowledge.ws
 
---------- Forwarded message ----------
From: <mgcc@maybank.com.my>
Date: Tue, Aug 25, 2009 at 11:28 AM
Subject: Re: "Faiza Ibrahim"<faizamega@gmail.com> : Enquiry or Complaint - Others
To: Faiza Ibrahim <faizamega@gmail.com>

Dear Sir/ Madam

Thank you for your email.

We are pleased to inform you that you may now use your Visa Debit card for online purchases.  However, you are required to register the card to facilitate the usage.  Appended below is a guide for your reference:-

Step 1 :
Login to Maybank2u.com and select Maybankard Secure Online Shopping Registration. Select "Utilities" function.

Step 2 :
Complete the enrolment process by entering the following information :

Card Number
MSOS Password
Confirm MSOS Password
PAM (Personal Assurance Message)
Expiry Date
CVV Number
Hint Question
Hint Answer
View screenshot

Step 3 :
Successful registration notification message will appear once registration is successful and complete.

Should you require any further assistance, you are welcome to contact our Customer Service Executives at telephone number 1 300 88 66 88 or 03-7844 3696 (overseas) 24 hours a day , 7 days a week.

Best regards,
Ratna
Maybank Group Customer Care
*****************************************

Terima kasih Faizah
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "ahmad fateh" <ambokayo69@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, September 2, 2009 5:39:10 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Camner nak gir kat CPANEL dot ws

Salam Sifu,

Terima kasih dengan ilmu. Saya banyak meningkatkan diri saya dalam industri ini. Saya nak tanya satu soalan, macam mana kita nak gie kat CPANEL dot.ws kita tu.

YAng menharap
Salam fateh,
Untuk webhosting GDI, cpanelnya semua dah di simplify dalam member area

Terima kasih
Mazelan Abas
Nama: Iwan Hartawan bin Kiaman
Email Add.: hartawankiaman@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): http://www.autoincomeplan.ws/uum/
Tarikh: 02 September 2009

Pandangan/Soalan: Salam...nothing to say here, juz nak ucapkan ribuan dan jutawaan terima kasih kepada en. Mazelan (Otai GDI Msia)yg byk membantu saya dalam perniagaan ni.Pada mulanya agak \"blur\" ckit dgn pniagaan ni.Namun, dari nsht dan tunjuk ajar serta kerjasama yg diberikan oleh en.Mazelan sy boleh mula mpromosi bisnes ni. Harapan saya semoga rakyat Malaysia tidak terlepas peluang untuk menyertaian bisnes GDI..pelaburan serendah 10usd (RM37) kita bole menjana pdptn shingga RM100k sebulan..Bunyi agak keterlaluan tp itulah hakikatnya ramai yg telah menjadi Jutawan dgn internet..Yang penting perniagaan ini sgt mudah di jalankan..

\"Income For Life\"
Nama: intan
Email Add.: jelita_8017@yahoo.com.my
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 2/9/2009
Pandangan/Soalan: sy bminat ngan perniagaan ini tp sy tiada modal utk memula kn nya
Salam Intan,
Tak apa, pelan2 intan, tunggu bila ada modal nanti baru kita mulakan langkah. Cuma saya rasa hanya di GDI kita boleh dapat satu peluang menjana pendapatan yang sangat banyak walaupun hanya bermodalkan $10 setiap bulan.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Mohd Nadzrin Ibrahim" <nadzrin153@yahoo.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Wednesday, September 2, 2009 11:49:42 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: MLM

Salam En Mazlan,
Saya baru mulakan perniagaan internet menjual barangan herbal Habbatus Sauda. Laman web saya: http://www.ancientflora.com Saya mengunakan cara MLM. Saya lancarkan pada bulan June yang lepas. Mula2 ramai orang datang melawat laman web saya tetapi lama kelamaan bilangan pelawat semakin hari semakin kurang. Jumlah belian juga begitu kurang.
 
Saya berminat dengan MLM yang di promosikan. Bagaimana kah saya boleh mendapat bimbingan terus dari En Mazelan? Apakah En Mazelan ada membuat seminar untuk orang yang baru dalam bidang perniagaan internet. Saya berminat untuk menyertainya.
 
Terima kasih
Mohd Nadzrin Ibrahim
019-312 1311
Salam Nadzrin,

Mengenai kursus Nadzrin boleh lihat di http://tutorialgdi.ws/iklansm/
Untuk menyelesaikan masalah pertama cara yang termudah adalah dengan menggunakan autoresponder. Sekiranya pelawat datang dan pergi dari website kita tanpa meninggalkan nama dan email, ia merupakan satu kerugian kepada kita.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "bahareman Tamsil" <baharemanella@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Tuesday, September 1, 2009 2:56:38 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Bahareman B. Hj Tamsil, dapatkan bantuan yang mana anda tidak akan dapat ditempat lain

terimakasih diatas email tuan dan kesanggupan tuan dan para upline yg lain untuk membantu saya. saya memang masih mentah dalam bidang komputer. dan inilah pertama kali saya menceburkan diri dalam bisnes internet . sebenarnya saya sedang menunggu website gdi saya dari en rijhon. beliau ingin membantu saya untuk membina website tersebut. tapi beliau sedang menghadapi masalah. beliau akan menumpukan website saya bila masalah beliau selesai nanti. apa pun saya ingin mengucapkan jutaan terimakasih khasnya pada tuan mazelan yang tak jemu2 memberi tunjuk ajar dan tip2 yg sangat berguna. begitu juga dengan tuan rijhon dan tuan mohd yusuf. tuan 2 semua adalah upline yang sangat hebat. termakasih
Nama: Nazlan
Email Add.: nazlan20032003@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): http://www.freelive.ws/index1.html
Tarikh: 01/09/09
Pandangan/Soalan: Pertama saya ingin ucapkan Terima Kasih kerana tutorial percuma yang banyak membimbing kami,saya telah menguna kaedah yang diberi sepenuhnya sehingga web saya diupload.
tetapi web saya telah disekat, boleh Mazelan terangkan apa masaalahnya supaya saya lebih berhati-hati di masa akan datang
Sekian Terimakasih
Salam Nazlan,

Saya mencadangkan kita berhati-hati dan elakkan daripada spaming atau apa-apa aktiviti yang boleh menyebabkan orang lain rate email jemputan kita sebagai spam. Kita jika ada komplain GDI akan ban website kita dan kita perlu melalui beberapa proses untuk pembersihan dengan GDI.

Dan satu lagi masalah jika website kita kena ceroboh dan mereka menggunakan website kita untuk tujuan yang tidak sihat tersebut, maka website kita juga akan kena ban, dan kita terpaksa buktikan kepada GDI yang kita tidak melakukannya.

Jadi elakkan sama sekali spamming dan untuk lebih selamat lagi, kita langgan dengan GDI domain privacy sebanyak $1 setiap bulan. Caranya, just masuk kedalam member area, klik di "domain" dan klik di "domain privacy".

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "husniah mat" <hussmatt1@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Monday, August 31, 2009 3:13:00 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: gdi and autoresponder

1.saya baru menjadi ahli.
 
adakah cara yg senang untuk daftar gdi n autoreponder tanpa tengok youtube video?
saya bekerja n  ibu kpd sorg anak n buta it.bolehkah saya belajar untuk buat gdi n autoreponder dgn cpt n berkesan.
Salam husniah,

Cara kedua kena belajar terus dengan orang yang tahu, atau boleh menghadiri kursus dimana2 yang disediakan, sebab dulu masa saya buat sorang2 dengan berpandungan video dari aweber itu sendiri, makan dekat 2 minggu jugak baru nak siap, sebab tiada siapa yang bantu. Sekarang saya dah mudahkan dan siapkan video dalam bahasa malayu, untuk memudahkan orang lain.

Untuk yang celik it pun mengambil masa berbulan untuk faham apa itu GDI dan autoresponder, memang diakui ia agak sukar diperingkat awal dan memang kita perlu mengorbankan masa yang banyak untuk mempelajarinya.

Terima kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Afzamiziey Othman" <afzam5607@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Monday, August 31, 2009 9:59:20 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Mohd Rumaizi Bin Othman Facebook Facebook Facebook!!!

terima kasih banyak-byk kepada encik mazelan kerana tlh memberi penerangan  dari semasa kesemasa,saya sememangnya berminat, tapi buat masa skrg nie saya tak blh lagi ...kerana saya sedang fokus kepada penulisan saya untuk menerbitkan sebuah buku berbentuk motivasi.
Salam Afzam,
Sama-sama, jangan lupa beritahu kami bila buku dah terbit, boleh kita kongsi2 disini.

Terima Kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "Aminudin Bin Ali Ameng" <amengo66@ymail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Monday, August 31, 2009 5:20:11 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: pertanyaan

tadi adalah 2 email yang saya terima dari getrespond tentang 150,000 email n $ 100 per day.
memang saya keliru apa yang dimaksudkan.boleh bantu saya untuk memahaminya?
Salam Amin,
Maaf, saya tak pandai guna getrsponse dan tak pernah pakai pun, mungkin boleh rujuk pada tuan yusuf ghoni sebab dipakai getresponse. Ini website dia easybizz.ws

Terima Kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "roy alias" <kyo188@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Monday, August 31, 2009 1:55:48 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: gdi

salam..
saya dari brunei..mcm mana sya join?harap dpt tunjuk ajar saya...
Salam Roy,
Jika tuan ingin mendaftar boleh klik di link http://freedom.ws/katun66 klik di butang berwarna merah bertulis "SIGN UP NOW FREE" Tetapi jika tuan dijemput oleh orang lain untuk menyertai GDI, hanya klik di link yang mereka berikan.

Kita juga boleh melakukan perkara yang sama, selepas kita mendaftar, mungkin kita belum membuat website promosi kita sendiri, kita telah pun mempunyai web replika yang diberikan oleh GDI. Caranya hanya taipkan url tersebut seperti http://freedom.ws/UserNameKitaSendiri dan ia merupakan website kita.

Jika ada sahabat2 baru ingin menyertai GDI kita boleh berikan link tersebut, dan apabila mereka mendaftar, automatik mereka telah menjadi downline kita.

Terima Kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "TUAN KAMAZON TUAN MAN" <mal7040@gmail.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Sunday, August 30, 2009 1:41:45 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Tuan Kamazon Bin Tuan Man, dapatkan bantuan yang mana anda tidak  akan dapat ditempat lain

Assalamualaikum En. Mazlan

Saya ingin minta tolong En. Mazlan untuk melihat website2 yang telah saya siapkan mengikut panduan yg diberikan oleh En. Mazlan.
Masalah yang timbul di sini ialah beberapa org prospek saya mengatakan bahawa mereka tidak dapat membuka website saya tersebut.
Ini salah satu contoh "tuan ainol tk leh buka web tue ... siap bagi warning threat detected lagi ..any idea why?"
Setiap kali saya buka website tersebut keluar antivirus deteced. Kalau ada virus mcm mana utk hapuskannya? Pada komputer saya antivirusnya sentiasa aktif.
Cuba En. Mazlan tgk pada website2 yg telah saya siapkan
http://www....

Harap En. Mazlan dapat membantu.
Salam Tuan,
Saya sebenarnya baru terjumpa masalah seperti ini "Reported Attack Site", tapi ianya terjadi dalam dua/tiga minggu kebelakangan ini, dan telah terjadi pada tiga sahabat kita.  Sebelum ni tak pernah jumpa lagi.

Saya pun masih tak tahu punca sebenar kenapa ianya terjadi. Ia bukan di ban oleh GDI tetapi di ban oleh Google.

Untuk mengatasi secara sementara, tuan bolehlah lawati semula web tuan, klik di "Why was this site blocked", pergi ke bawah sekali dan klik di "Webmaster Tools" dan ikuti arahan selanjutnya. Saya dah cuba untuk bantu sahabat lain dengan cara ini, dan ia selesai, tetapi tak lama selepas itu ia jadi semula. Saya pun pening kepala.

Ada seorang sahabat yang menghadapi masalah ini, dia hanya register domain baru dan cancelkan domain lama, jadi masih lagi bayar $10 pada GDI dan masalah selesai.

Kepada sahabat2 yang lain, jika ada pengalaman untuk mengatasi masalah ini, tolong hantarkan email kepada saya untuk dijadikan panduan kepada semua.

Terima Kasih
Mazelan
----- Original Message -----
From: "fadley alias" <kengkawan_02@yahoo.com.my>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Friday, September 4, 2009 11:20:01 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: mohon bantuan

Assalamualaikum.
Norhisyam masih lagi trial. walaupun dah sebulan. so macam mana nak buat. dia mohon bantuan
Salam Fadley,
saya dah tengok sebab didalam prefered payment masih lagi "Pay Us With" dan saya dah tukarkan.

Juga kepada sahabat2 yang lain, jangan sesekali terlupa, selepas kita sponsor sesiapa sahaja menjadi network kita, pastikan untuk GDI, kita peringatkan mereka dengan personal email kita sendiri supaya mereka menukarkan di prepfered payment daripada "Pay Us With" kepada kredit/debit atau paypal. Jika GDI gagal mengutip duit sewa sebanyak $10 daripada network kita maka kita tidak akan dapat $1 daripada GDI. Sebab itu ia agak penting untuk diperingatkan.

Terima Kasih
Mazelan

From: "Shahrul Nazmi" <uniglobal_2u@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Wednesday, August 26, 2009 12:33:51 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Shahrul, keluhan seorang upline

Bila baca bos punyer artikel ni, rasa trbakar je jiiwa..mesti nka kena fight dgn bos ni. So far, banyak umat yang visit website sya, tpi sampai kat nk isi payment confirmation page, semua cabut lari.. So ada idea cmner nak buat follow up leter yg paling berkesan?

Salam tuan,
Cara yang paling berkesan, tangkap visitor ke dalam mailing list kita, menggunakan webform atau landing page. Kalau tidak tak larat kita nak buat follow up email secara manual sorang-sorang. Dan kebiasaannya pelawat atau kita sendiri tak akan join apa2 perniagaan pada lawatan kali pertama, biasanya kita akan ulang berkali2 dan lepas tu baru kita buat keputusan.

Jadi cadangan saya gunakan sepenuhnya autoresponder. Itu kegunaan autoreponder, supaya kita tidak hilang keep in touch dgn mereka.

Terima Kasih
Mazelan

Nama: Mat Rahim
Email Add.: mat.bomba@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 22.03.2009
Pandangan/Soalan: Salam sejahtera En. Mazelan.

Saya baru sahaja selesai men\'downloadkaan  kesemua youtube kepunyaan En. Mazlan tetapi disini, dengan merendah hatinya, izinkan saya memberi sedikit maklum balas tentang salah satu youtube.

Kebanyakan youtube En. Mazelan sangat menarik sekali. \'Straight to the point.\" Cuma ada sedikit kesalahan teknikal pada youtube episod yg ke 9. Tajuknya sudah betul \'Episod 9\" cuma di bahagian bawah, ia tertera \"Episod 10\" pulaknya. Dah Macam tak ngam gitu.

Saya harap En. Mazelan dapatlah sekiranya memperbetulkan kesilapan teknikal yg mungkin tidak dapat dielakkan sewaktu pembikian.

Sekali lagi saya mohon maaf sekiranya maklum balas saya ini telah menyinggungkan En. Mazelan sendiri ia kerana saya ini masih mentah dan baru menceburi bidang ini.

Sekian harap maklum & terima kasih.

Salam tuan,
Jutaan terima kasih kerana membetulkan kesilapan. He he dah tua, banyak yang terlepas pandang.

Terima Kasih
Mazelan

Nama: Mohd Hisham
Email Add.: sham.terunadara@yahoo.com.my
Web Promosi (Jika ada): http://www.terunadara.com
Tarikh: 4/9/2009

Pandangan/Soalan: Salam...buat saudara
Soalan saya...bagaimana untuk kita tukar nama domain yang telah didaftarkan
Terima Kasih

Salam Hisham,
masuk kedalam member area-domain-Check domain availability:www.-letakkan domain baru-search, jika domain berkenaan masih kosong, kita boleh teruskan untuk mendapatkan domain tersebut. Domain in akan di cas $10 serta merta, tiada lagi free trial.

Selepas itu, pergi ke request support-support-Contact support- dan hantar email kepada mereka untuk cancelkan domain lama dan tinggalkan domain baru.

Terima kasih
Mazelan Abas

----- Original Message -----
From: "Norzilawati Osman" <norzilawatiosman@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Friday, September 4, 2009 9:44:09 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: GDI

Salam
 
Saya wati..saya baru aje menyertai GDI...sy sebenarnye menyertai GDI disebabkan oleh program acme people search yg memerlukan GDI sebagai web hosting.
 
Soalan sy ialah ketika sy menyertai acme people search, mereka telah mereka website utk sy secara automatik...jika sekiranya sy hendak membuat website sy sendiri, perlukah sy mengunakan domain yg baru atau sy boleh menggunakan domain yg ade skrg?
 
Jika ya...bagaimana sy hendak publishkan dia..
Harap , saudara dapat membantu.
Sekian, terima kasih.

Salam wati,
saya rasa wati join aps tissa punya kut, tissa punya ni sangat berkesan di US sahaja kalau tak salah, tapi kat gagasan nusantara ni payah la sikit.

Kita masih boleh gunakan domain yang sama, tapi kena upload file yang lain atau buat subdomain, tak perlu beli domain yang lain.

Terima Kasih
Mazelan

Nama: jefery
Email Add.: ayufaiza@gmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 04 septmber 2009
Pandangan/Soalan: Assalamualaikum saudara.slmt brpuasa dan slmt menyambut hari raya yang bakal menjelma.Saya ada beberapa soalan disini.,

1) Telah dimaklumkan gdi bagi 7 hr percuma untuk memiliki website sendiri,seandainya selepas sebulan kita punya ( prefered payment ) tak dijelaskan apa akan berlaku? Adakah domain kita akan dibatalkan?
2) Seandainya kita lambat membuat pembayaran sehingga sebulan adakah kita boleh membuat pembayaran lagi selepas itu ?,Ataupun kita perlu daftar semula untuk domain yang baru ?
3) Autoresponder punya komisyen macam mane ye ?
Salam Jefery,

1) Betul, domain akan dibatalkan.
2) Selepas pembatalan, kita perlu buat pendaftaran semula.
3) Jika menggunkan aweber, komisyen yang dibayar oleh aweber kepada kita adalah 30% setiap bulan kepada kita tetapi hanya satu level sahaja. Walau macamana pun kita masih dapat setiap bulan juga.

Terima Kasih
Mazelan Abas
Nama: ismail
Email Add.: destinasicuti@yahoo.com
Web Promosi (Jika ada): destinasicuti.com
Tarikh: Sept 8, 2009

Pandangan/Soalan: Selain monthly RM35 ada apa2 lagi bayaran seperti bayaran hosting.  Saya boleh buat web guna perisian percuma, spt kompozer(NVU) dan fillezilla, apakah ini dpt membantu sy.
Salam Ismail,

Sesiapa yang menyewa dotWS hanya $10 sahaja pembayarannya setiap bulan, tiada bayaran lain, tetapi bagi yang mengambil selain dari dotWS seperti dotCom, dotNet terdapat payaran tambahan sebanyak $10 setiap tahun untuk yuran penyelenggaraan.

Sudah tentu sesiapa yang pandai buat web sendiri mempunyai banyak kelebihan di dalam dunia internet marketing.

Terima Kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "aidym aidym" <aidym_aidym@yahoo.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Tuesday, September 8, 2009 10:26:44 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Jadi Macam Tuan.

Tuan,

Saya baru je dapat tahu yang tuan ni hebat dalam IM sehinggakan ada yang gelar tuan sebagai sifu.
So nak minta sikit le pedoman macam mana nak jadi mcam tuan. Dah banyak MLM dah masuk ni tapi tak jadi-jadi.
Sekian, terima kasih.

Mohd Idrus.
013-3406499
Salam Mohd Idrus,

Yang hebat tu sifat bukan saya, sapa2 yang ada sifat konsisten, fokus, sentiasa mengkaji dan mendalami, orang tu baru hebat, dan tuan pun boleh menjadi hebat. Semoga kita semua di kurniakan sifat2 hebat tersebut. Untuk pedoman, boleh, saya boleh kongsi kesemua ilmu yang ada, jadi masing2 kena pilih, ambil yang baik dan letak ketepi yang tak baik.

Terima Kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Noraizi Nordin" <baikguy74@gmail.com>
To: mazelanabas@whosnext.ws
Sent: Sunday, September 6, 2009 11:59:08 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: GDI Affiliate Program

Salam En Mazlan,
 
Saya nk tanya sikit pasal duplikasi website yg tuan cadangkan... Takde ke yg versi English atau mutli language...selain dr Bahasa Melayu. TQ
Salam Noraizi,
Jawapannya tak ada, sy belum buat lagi yang bahasa inggeris, biasanya untuk multi languages ni saya pakai replicated website, seperti http://freedom.ws/katun66

Terima Kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "fadley alias" <kengkawan_02@yahoo.com.my>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Sunday, September 6, 2009 11:02:06 PM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: pertanyaan

assalamualaikum.
Berapa sepatutnya downline untuk level 1. saya punya downline 10 orang.tq
Salam Fadley,

Sepatutnya untuk level pertama tiada limit,  letaklah berapa banyak pun, tapi kalau nak bantu network kita sendiri dari segi moving downline, eloklah 10 dulu peringkat awal ni.

Terima Kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Salina Rosli" <pakisbiru@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Sunday, September 6, 2009 9:53:15 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Salinah Binti Md Yusop, gunakan upline atau saya anda sepenuhnya

saya dah tgk youtube encik mazelan, tetapi masih ada yg saya kurang faham mcm mana nk upload kn website tu..menggunakan GDI..dan lagi ada tak contah2 website yg boleh saya guna terus tanpa merekacipta, saya guna sebagai contoh dan terus ubahsuai ikut
kesesuaian isi kandungnya kemudian GDI ini..saya memang nk mempunyai website sendiri...soal debit kad tu saya akan buat segera.. 
 
lagi satu saya juga nk tau cara berkesan , mencari downline....
harap encik mazelan dapat membantu
Salam Salina,

Cara untuk upload file ke webhosting adalah menggunakan FileZilla, cuba lihat video dibawah ini untuk  cara-cara upload file he webhosting.
Pergi ke website ini http://tutorialgdi.ws/gdi.html dan klik di bahagian Tutorial Buat Website Sendiri disebelah kanan atas.

Jika kita tahu cara nak copy website, hanya cari di google website mengenai GDI  dan kita boleh copy sendiri. Cara nak copy website ada 2 cara jika menggunakan NVU.

1. Buka NVU-file-Open file location dan masukkan url website yang kita nak copy
2. Buka dulu url  mana2 website yang kita minat  (jika menggunakan firefox), right klik, view page source, select all, copy dan perhi ke NVY-source (dibahagian bawah sekali)-highlight everything- dan paste- dan kembali ke normal - adjust mengikut kehendak kita.

Cara berkesan untuk mendapatkan downline, is don't stop promote ur website again and again and again......

Terima Kasih
Mazelan Abas
----- Original Message -----
From: "Mohd Khairizal Mohd Yusof" <lazir59@yahoo.com>
To: "Mazelan Abas" <mazelanabas@whosnext.ws>
Sent: Sunday, September 6, 2009 4:19:01 AM GMT +08:00 Beijing / Chongqing / Hong Kong / Urumqi
Subject: Re: Rizal, promosi, promosi dan promosi

en mazlan mcmana nk setup auto responder..
dan satu lagi tolong tgk website saya.. boleh tolong bg komen dan cadangan x? kekurangan idea la.. www.khairizal.com satu lagi mcmana saya nk setup www.emkay.ws kepada website sendiri..
Salam Khairizal,

Website tu bagus, cuma elok jangan letak muzic background.  dotWS tu adalah website kita sendiri, jadi untuk set upkan dan mula membina website kita sendiri boleh rujuk di http://tutorialgdi.ws/gdi.html dan lihat di Tutorial Buat Website Sendiri

Terima Kasih
Mazelan Abas

Nama: MAIDUL SOHONG
Email Add.: mapunsan69@gmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 08-09-09
Pandangan/Soalan: hello slamat ptg saya ingin bertanya bagaimana caranya nak cancelled domain saya ada tersilap dan cancelled satu tu dan adakah yg cancelled akan di kenakan $10 charged
terima kasih
Hello Maidul,
Untuk cancelkan domain yang tersilap biasanya kita perlu register domain yang baru dahulu. Masuk kedalam member area dan klik domain. Selepas berjaya membuat domain yang baru, barulah kita pergi ke request support-support-contact support- dan beritahu mereka yang mana satu domain yang ingin di cancelkan dan yang mana ingin di tinggalkan. Setaip satu domain akan dikenakan bayaran $10 setiap bulan. Yang cancel tidak akan dikenakan apa2 bayaran.

Terima Kasih
Mazelan Abas
Nama: Noraizi Nordin
Email Add.: baikguy74@gmail.com
Web Promosi (Jika ada):
Tarikh: 8-Sept-09
Pandangan/Soalan: Saya bercadang nak duplicate En. Mazelan punya website, takde ke website yang versi English sbb saya bercadang nk buat promote kat luar especially UK sbb kwn2 saya ramai di sana coz saya graduate kat sana dulu. Cheers.
Salam Norizii,
Untuk yang bahasa Inggeris gunakan website dari GDI, closing rate yang paling tinggi adalah http://freedom.ws/norasiah81 jadi Nor just tukarkan username saya tu kepada Nor punya dan dah boleh promote pada mereka.

Terima Kasih
Mazelan Abas
hing
hing